Ben je een liefhebber van mooie beelden van Utrecht? In de tentoonstelling De getekende stad bekijk je Utrecht door het oog van ruim 90 kunstenaars. Met krijt, verf, houtskool, potlood en pen tonen ze hun beeld van Utrecht. Geïnspireerd door de mooie tekeningen uit De getekende stad en wil je wat leuks doen met je kids? Kom tekenen in ons Kinderatelier! Speciaal voor de tentoonstelling hebben we een prachtig atelier ingericht waar iedereen naar hartelust kan tekenen. 

In het Kinderatelier vind je lange tafels waaraan je met een groep aan kunt zitten tekenen. Alle materialen zoals potloden, stiften, krijt, papier zijn aanwezig. Ook hebben we een tekenboekje waarmee je lekker zelf aan de slag kunt gaan. Toegang tot de tentoonstelling en het Kinderatelier is gratis.

Workshops in het Kinderatelier
In de schoolvakanties kunnen kinderen op woensdagmiddag meedoen aan onze workshops met professionele kunstenaars Erna Fliek en Margo de Jong. Je leert er alles leren over tekenen en schilderen met inkt, aquarelverf, pastelkrijt en potlood. Ook kijken we samen naar het tekenen in perspectief en leggen we uit hoe je een panorama maakt. Elk kind gaat met een mooie zelfgemaakte tekening of schilderij naar huis. De workshops kosten €3,-. Bekijk onze agenda voor de eerstvolgende workshop. Wil je met een groep komen? Stuur dan een e-mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..