Op het forum van Het Utrechts Archief beantwoorden bezoekers elkaars vragen. Ook beantwoorden onze studiezaalmedewerkers waar mogelijk uw vragen over genealogie, historisch onderzoek, bouwtekeningen en meer.


Posten & beantwoorden

  • Om het voor u makkelijk te maken, hebben we verschillende categorieën aangemaakt. Plaats uw post altijd in een van die categorieën.
  • Leg uw vraag of probleem zo goed mogelijk uit en geef zoveel mogelijke gegevens die van belang kunnen zijn.
  • Soms begint een nieuw onderwerp over het een, maar verplaatst de discussie zich gaandeweg naar iets anders. Wijk het onderwerp te veel af van de bestaande discussie? Start dan een nieuw onderwerp.
  • Soms kan een reactie voor jou persoonlijk oud nieuws zijn. Maar bedenk dan, dat het voor andere gebruikers juist nieuw en leerzaam kan zijn, of kan bijdragen aan het oorspronkelijke onderwerp.
    • Het is mogelijk om afbeeldingen en links te gebruiken op het forum.
  • Help elkaar: Zeker nieuwkomers op het forum zullen vragen stellen die al eens eerder beantwoord zijn. Help hen op weg, wijs ze op de zoekfunctie en laat ze zich kortom welkom voelen.

Privacy

Dit is een openbaar forum en wordt ook doorzocht door Google. Zet er dus niets op waarvan u vindt dat het niet publiekelijk mag zijn. Bijvoorbeeld uw adres, e-mail, telefoonnummer of andermans adresgegevens. Bij het publiceren van gegevens dient u rekening te houden met de privacy van nog levende mensen. Dit recht op privacy is uitgewerkt in de Wet bescherming persoonsgegevens.

Modereren

Het team Studiezaal en de webredactie van Het Utrechts Archief modereren het forum. Zij geven antwoord op uw vragen, houden het forum overzichtelijk en verwijderen ongepaste reacties. Geplaatste berichten worden niet aangepast of verwijderd. Enige uitzondering vormen posts die niet aan de forumregels voldoen.
We hopen dat u de mogelijkheden van dit forum optimaal benut en elkaar op weg helpt met uw onderzoek!

Voor vragen en opmerkingen kunt u mailen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..