Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Kennisdag publieksbereik

Bent u professional of vrijwilliger bij een museum, historische kring of archiefdienst? Of houdt u zich op een andere manier bezig met het presenteren van cultuur en erfgoed in de provincie Utrecht? Meld u dan aan voor de gratis kennisbijeenkomst over fysiek en digitaal publieksbereik op donderdag 7 juni in Het Utrechts Archief.

Op 7 juni viert Het Utrechts Archief het tienjarig bestaan van het publiekscentrum, waar het naast een vaste presentatie over het Utrechtse verleden interessante thematentoonstellingen organiseert. In die tien jaar zijn de ontwikkelingen op het gebied van publieksbereik erg snel gegaan. Digitalisering geeft nieuwe mogelijkheden en kansen, maar roept ook belemmeringen en vragen op. Het aanbod van digitale platforms, sociale netwerksites en de vraag van het publiek verandert snel. Daarnaast is er nieuwe regelgeving rondom privacy en bezoekersregistratie en is het belangrijk rekening te houden met auteursrecht. Hoe kunt u dan de fysieke en digitale mogelijkheden van uw collectie zo goed mogelijk inzetten om uw publiek te bereiken? Wat zijn de kansen en mogelijkheden voor u en uw organisatie?

Op 7 juni van 9:00 uur tot 17:00 uur kunt u in het publiekscentrum van Het Utrechts Archief lezingen bezoeken, praktische workshops bijwonen en collega’s uit het Utrechtse erfgoedveld ontmoeten. Ga aan de slag met het schrijven van tentoonstellingsteksten of een goede facebookpost. U krijgt uitleg en tips over auteursrecht en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). We sluiten af met een gezellige borrel. 

Uw bezoek aan de dag is gratis, reserveer daarvoor wel een ticket. Gelieve in het veld 'notities' de naam van uw organisatie te noemen. Het volledige programma volgt nog op deze website.

We organiseren de kennisbijeenkomst samen met Landschap Erfgoed Utrecht

 

Praktische info

Hamburgerstraat 28, Utrecht
7 juni 2018 09:00 - 17:00
Beschikbare plekken
81
Gratis