Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Culturele Zondag Utrecht Centraal

Kom muziek maken in het archief tijdens de Culturele Zondag Utrecht Centraal op 3 juni! Utrecht is een stad vol muziekmakers. Festivals, podia, muzikanten en muziekopleidingen laten zich een keer per jaar met z’n allen tegelijkertijd zien en horen; tijdens de Culturele Zondag Utrecht Centraal. Dit jaar duiken we in de hoofden van de makers: Wie zijn ze en waarom doen ze wat ze doen? Wat drijft hen?

Programma: 

 • Met Utrecht Blaast Buiten! laat ZIMIHC je de hele dag op het plein aan de Hamburgerstraat een dwarsdoorsnede van blaasmuziekorkesten horen uit Utrecht. Ontdek de verschillen tussen harmonie en fanfare en laat je omverblazen door muzikanten die zich aan hun allergrootste passie wijden: blaasmuziek.
 • Livemuziek bij Utrecht op film
  R. De Selby (soloproject van gitarist van I am Oak) dook in de filmcollectie an Het Utrechts Archief. Hij improviseert op zijn gitaar en speelt dromerige, surrealistische muziek bij zijn favoriete filmbeelden van de oude stad Utrecht.
  Auditorium: 13:00-13:30, 15:00-15:30 uur
 • Maak je eigen soundtrack! Workshops voor kids 6-12 jaar
  Het Utrechts Archief bewaart meer dan 500 films over Utrecht. Een deel kun je nu bekijken in de expo Utrecht op film. De films hebben vaak geen geluid. Maak na de uitleg van Watch That Sound zélf een soundtrack voor een Utrechtse film.
  Educatorium 13:00-13:45, 14:00-14:45 en 15:00-15:45 uur. Kom op tijd!

Bekijk ook het volledige programma van Culturele Zondagen. 

Praktische info

Hamburgerstraat 28, Utrecht
3 juni 2018 12:30 - 17:00
Gratis