Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Culturele Zondag Nieuwsjaarsduik

De traditionele Nieuwjaarsduik gaat bij Het Utrechts Archief dit jaar over tekeningen van Utrecht. Stripcollectief De Inktpot maakte een nieuw panorama van de stad dat 15 januari onthuld wordt. Tijdens de Nieuwjaarsduik kun je ook het tweede deel van de expositie De getekende stad als een van de eersten bekijken. Vanaf 11 januari is er al de nieuwe selectie tekeningen te zien over Utrecht Centrum. In het tekenatelier op de begane grond kan door kids naar hartenlust worden getekend. Er staan allerlei tekenmaterialen voor je klaar om mee aan de slag te gaan in verschillende workshops.  

Programma: 
12:30-12:45 uur onthulling nieuw panorama van Utrecht
13:00-14:00 uur workshop tekenen Brigida Almeida
14:00-16:00 uur workshop Kinderatelier: "maak je eigen panorama"
15:00-16:00 uur workshop striptekenen Joshua Peeters

Workshops strip- en figuurtekenen 
In de workshops van Brigida Almeida en Joshua Peeters ga je zelf een strip tekenen of aan de slag met fantasiegfiguren. Brigida is illustrator van kinderboeken en geestelijk moeder van enkele Sesamstraatfiguren als Kaas en Koos. Joshua Peeters tekent voor de Universiteit Utrecht, de Inktpot, Straatnieuws, Zone 5300, Donald Duck en NRC Handelsblad. Hoewel hij ook cartoons en illustraties maakt, tekent Joshua het liefst strips. 

Nieuwjaarsduik
De Nieuwjaarsduik is de feestelijke start van het culturele kalenderjaar in Utrecht. Culturele instellingen en makers openen de deuren en presenteren een programma voor jong en oud, met veelal gratis optredens, workshops, lezingen, exposities en voorstellingen. Kijk voor het hele programma op de website van Culturele Zondagen.

Praktische info

Hamburgerstraat 28
15 januari 2017 12:30 - 17:00
Gratis