Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Filmmiddag Utrecht op film

Vanaf begin april presenteert Het Utrechts Archief de hoogtepunten uit een indrukwekkende filmcollectie over Utrecht. Kom je naar ons zomerse filmprogramma?

Bijna zomer! Tijdens de laatste filmvoorstelling van dit seizoen maken we weer een reis door de tijd, van de jaren ’30 tot de jaren ’80. Presentator Lloyd Davies toont zijn favoriete zomerse uitstapjes: we beklimmen de Domtoren, gaan naar de kermis op het Vredenburg en varen met een bootje door de Utrechtse grachten. Maar daar blijft het niet bij! We trekken de regio in en bezoeken bungalowpark de Biltse Duinen en het natuurschoon bij Groenekan om vervolgens weer naar huis terug te keren. Reserveer snel je plekje!

Tentoonstelling Utrecht op film

Bewegend beeld is nu natuurlijk niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Van populaire vloggers tot dronebeelden van de Domtoren en van Youtube tot Instagram; overal wordt beeld opgenomen en uitgezonden. Ook decennia terug werd Utrecht al vastgelegd op film. Amateurfilmers en professionele filmers trokken er zelfs begin 20e eeuw al op uit om hun 'stadsie' vast te leggen. Bekijk de hoogtepunten in de tentoonstelling Utrecht op film

Praktische info

Hamburgerstraat 28, Utrecht
24 juni 2018 15:00 - 16:00
Beschikbare plekken
79
€ 3,-