Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Paulusavond

De jaarlijkse vriendenavond van Het Utrechts Archief, de Paulusavond op woensdag 25 januari 2017, staat in het teken van de tentoonstelling De getekende stad. Inmiddels is het eerste deel van de tentoonstelling open en een groot succes.


Op 25 januari is het tweede deel van deze expositie met tekeningen van de binnenstad van Utrecht net geopend. Hier zullen juweeltjes van tekeningen te zien zijn, onder meer van een zeer productieve en veelzijdige kunstenares, Elisabeth Adriani – Hovy (1873-1956). Haar werk en leven vormt het onderwerp van een korte lezing van Tolien Wilmer, auteur van het boek De getekende Stad. De avond wordt afgesloten met een sfeervol diner in de oude refter van de Paulusabdij.

Elisabeth Marie Hendrica Hovy

Portret van Elisabeth Marie Hendrica Hovy, geboren Utrecht 25 januari 1873, beeldend kunstenaar te Utrecht, overleden Utrecht 7 november 1957. Borstbeeld van voren, zittend aan een tafel, met schildersmateriaal.

Bekijk meer tekeningen in de collectie beeldmateriaal

Programma
Het programma start om 17.30 uur. De Paulusavond eindigt rond 20 uur. Reserveren uw plaats via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Wij vragen een eigen bijdrage voor deze avond van € 17,50 (voor het eten en drankjes). Dit bedrag kunt u bij binnenkomst contant of met pin betalen. 

Nog geen vriend van Het Utrechts Archief? Kijk hier hoe u Vriend wordt van Het Utrechts Archief. 

 

Praktische info

Hamburgerstraat 28
25 januari 2017 17:30 - 20:00
€ 17,50,-
 

Powered by iCagenda