Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Alles Kids - Culturele Zondag

Op de eerste zondag van de herfstvakantie aan de slag met kleuren, letters en vormen bij Het Utrechts Archief. Ontwerp en druk je eigen poster tijdens de workshops door echte vormgevers of volg een rondleiding langs de mooiste affiches van de Jaarbeurs, of ga zelf aan de slag in onze posterfabriek. Leer alles over hoe posters werken en hoe een goede poster is opgebouwd. 


Programma

Op 15 oktober is er een dag vol activiteiten in Het Utrechts Archief. Ontwerpers Joost Gijzel en Frankie Tjoeng geven allebei een workshop poster maken, en er zijn speciale rondleidingen door onze tentoonstelling. Alle activiteiten zijn gratis, maar kom wel op tijd. Voor de workshops zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Activiteiten

  • Workshop Joost Gijzel. Wat wil jij later worden? Ontwerp en druk je eigen poster die andere kinderen overhaalt dit beroep ook te kiezen! Je mag met verschillende druktechnieken aan de slag en je gebruikt alle elementen waarmee een goede poster wordt opgebouwd: 14.00-15.00 uur (kan uitlopen!).
  • Workshop Frankie Tjoeng. De ontwerper die ook het affiche voor de Jaarbeurs tentoonstelling heeft gemaakt laat je zien hoe je een overtuigende poster maakt. Hoe kom je op een idee en hoe werk je dat vervolgens uit? Ga samen met hem aan de slag: 13.00-14.00 uur en 15.00-16.00 uur.
  • Rondleiding 'De mooiste affiches van de Jaarbeurs'. Ga mee op een rondleiding langs de mooiste affiches van de Jaarbeurs en kies je favoriet!: Om 13:30-14:00, 14:30-15:00 en 15:30-16:00.
  • Posterfabriek. Heb jij nog een lege muur in je kamer? Wil je iemand verrassen met een origineel cadeau? Maak je eigen poster bij Het Utrechts Archief! In onze Posterfabriek kun je aan de slag met print, letterdozen en stempels: 12.30-17.00 uur.

Alles Kids

Na het grote succes van 2015 keert op 15 oktober Alles Kids terug. Verspreid over de binnenstad zijn er tal van doe-activiteiten en maken de kinderen kennis met muziek, dans, literatuur, theater en wetenschap. Een beter begin van de herfstvakantie kun je je niet wensen.

 

 

Praktische info

Hamburgerstraat 28
15 oktober 2017 12:30 - 17:00
Gratis