Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Paleografie voor beginners

Houdt u zich graag bezig met archiefonderzoek en loopt u wel eens vast bij oude teksten? Leer deze te ontcijferen in onze cursus paleografie voor beginners! 

De cursus is inmiddels vol! Wilt u een plekje op de reservelijst? Mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Paleografie

U kent ze vast wel: prachtige historische documenten met schitterend gekalligrafeerde teksten en onherkenbare letters. Prachtig, maar best lastig als u de bron wilt lezen voor uw archiefonderzoek. Wij helpen u graag bij het ontcijferen van dit oude schrift in de cursus paleografie voor beginners. 

De cursus bestaat uit 8 lessen paleografie. We behandelen genealogische bronnen, teksten uit gerechtelijke archieven, uit familiearchieven en uit kerkelijke archieven. Nieuwe burgers, reizigers, orgelblazers, vechtersbazen, heksen en brave burgers: ze komen allemaal voorbij. 

Praktische info

De cursus start op 8 februari en vindt plaats bij Het Utrechts Archief op de Alexander Numankade 199 in Utrecht, op donderdagavond van 19.00 tot 20.30 uur. Houd er rekening mee dat u iedere week wat huiswerk meekrijgt in de vorm van te transcriberen teksten.

Aanmelden

Meedoen? U kunt zich aanmelden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De inschrijving loopt tot 22 januari 2018. De kosten voor deze cursus zijn €115,-. Dit bedrag kunt u voldoen op rekeningnummer NL66 RABO 0123881641 o.v.v. Paleografiecursus 2018. 

 

Praktische info

Alexander Numankade 199
8 februari 2018 19:00 - 20:30
€ 115