Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Nieuwjaarsduik - ontdek jouw Utrechtse wortels!

Met tientallen kilometers archieven, een half miljoen foto's, tekeningen en prenten en een grote bibliotheek is Het Utrechts Archief hét geheugen van de stad en provincie. Maar hoe vind je je weg door al die papieren? Vandaag helpen de experts van het archief jou op weg. Ben je benieuwd naar jouw Utrechtse wortels? Of naar de geschiedenis van een Utrechts huis, straat of monument? Wil je ontdekken hoe je oude teksten kunt ontcijferen? In korte snelkookpan-workshops kun je de hele dag meedoen en uitvinden hoe Utrechts jij nu eigenlijk bent.


Een duik in het verleden

Workshops
Er is vast wel iets wat je altijd al wilde weten over je familie, het huis waar je woont of de buurt waar je bent opgegroeid. Onderzoek doen is alleen een hele uitdaging als je alles zelf moet uitzoeken. Onze experts helpen je daarom vandaag met de eerste stappen, zodat je in 2018 het antwoord kunt ontdekken waar je naar op zoek was! Elk half uur begint een nieuwe workshop. Toegang is gratis, maar kom wel op tijd, want er zijn per workshop maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Ontwerp jouw eigen familiewapen
Sommige families hebben een eigen familiewapen. Hoort er nog geen wapen bij jouw achternaam? Maak er dan zelf een in het tekentalier! 

825379 duik
Een duik in een zwembad te Jutphaas in de jaren '40 (Vervaardiger C. Raue sr.)

De Nieuwjaarsduik

De Nieuwjaarsduik is de feestelijke start van het culturele kalenderjaar in Utrecht. Culturele instellingen en makers openen de deuren en presenteren een programma voor jong en oud, met veelal gratis optredens, workshops, lezingen, exposities en voorstellingen. 

Praktische info

Hamburgerstraat 28
14 januari 2018 12:30 - 17:00
Gratis