Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Slotdag De mooiste affiches van de Jaarbeurs

Zondag 25 februari is de laatste dag van de tentoonstelling 'De mooiste affiches van de Jaarbeurs'. Experts vertellen je alles over de historische context van de affiches en over hoe dat eigenlijk werkte vroeger; het drukken van affiches. Ook voor de kids is genoeg te doen.

Historicus en Utrecht-kenner Arjan den Boer vertelt over de historische context van de affiches en drukker Johan de Zoete laat je zien hoe het technische procedé er vroeger uitzag: hoe wordt een schets van een kunstenaar uiteindelijk een gedrukt affiche? Beide experts vertellen hun verhaal verschillende keren in 20 minuten in de expositieruimte in het souterrain, daar is plek voor ongeveer 40 personen.

  • Arjan den Boer vertelt over de kunsthistorische context: wie waren deze ontwerpers en waarom werden ze door de Jaarbeurs gevraagd?
  • Johan de Zoete (johandezoete.nl) vertelt over het technische procedé: hoe wordt een schets van een kunstenaar uiteindelijk een gedrukt affiche?

Tijden: 14:00 uur | 14:30 uur | 15:00 uur | 15:30 uur.
Kosten: gratis

Voor de kids

Voor onze jonge bezoekers komt ontwerper Joost Gijzel wederom met compagnon Paul zelf affiches drukken met de tafeldrukpers!  Altijd al eens zelf een écht affiche willen drukken? Dit is je kans!

Plek: Educatorium
Tijden: tussen 14:00-16:00 uur.
Kosten: gratis

Praktische info

Hamburgerstraat 28
25 februari 2018 14:00 - 16:00
Gratis