Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Filmmiddag Utrecht op film

Vanaf begin april presenteert Het Utrechts Archief de hoogtepunten uit een indrukwekkende filmcollectie over Utrecht. Dit filmprogramma toont je alvast een voorproefje! 


Utrecht was in de 20e eeuw favoriet onderwerp van veel filmers. De sloop van het oude station, zwemmen op een zomerse dag, hippies in de jaren 70...Je ziet het allemaal terug in onze collectie van 500 uur aan prachtige filmbeelden van de stad en regio. In de tentoonstelling Utrecht op film ontdek je de hoogtepunten uit de collectie. 

In dit filmprogramma laat filmspecialist Lloyd Davies je alvast een paar voorproefjes zien. Ga mee op reis door het Utrecht...Hoe zag Utrecht er uit in de vorige eeuw? Wat deden de Utrechters in hun vrije tijd? Welke plekken herken je nog en welke niet meer?

Tentoonstelling Utrecht op film

Bewegend beeld is nu natuurlijk niet meer weg te denken uit het dagelijks leven. Van populaire vloggers tot dronebeelden van de Domtoren en van Youtube tot Instagram; overal wordt beeld opgenomen en uitgezonden. Ook decennia terug werd Utrecht al vastgelegd op film. Amateurfilmers en professionele filmers trokken er zelfs begin 20e eeuw al op uit om hun 'stadsie' vast te leggen. Bekijk de hoogtepunten in de tentoonstelling Utrecht op film


 

Praktische info

Hamburgerstraat 28, Utrecht
18 maart 2018 15:00 - 16:00
Beschikbare plekken
Geen plaatsbewijzen meer voor deze datum
€ 3,-
 Aanmelding gesloten
 
100