1. Stap 1

  Klik op aanvragen

  Aanvragen DEF DEF DEF

  Klik op de gevonden beschrijving en vervolgens op de aanvraagknop (het mapje). 

 2. Stap 2

  Vul uw gegevens in. U kunt maximaal 3 stukken aanvragen

  winkelwagentje

   

  Voer uw pasnummer in. Bent u al ingeschreven bij Het Utrechts Archief? Vul dan het nummer in dat op uw archiefpas staat. Bent u nieuw bij Het Utrechts Archief of weet u uw pasnummer niet? Vul dan 12345 in. Vul verder uw naam en e-mailadres in. Kies vervolgens een dag waarop u het stuk wilt bekijken. Houdt u daarbij ook rekening met onze openingstijden

 3. Stap 3

  U krijgt een bericht over de status van uw aanvraag

  Per mail krijgt u van ons een bericht van uw aanvraag. U ziet daarin ook de status van uw aanvraag. U krijgt uiterlijk de werkdag voor uw geplande bezoek bericht van ons over de status van uw aanvraag. Wanneer uw aanvraag is goedgekeurd, liggen de stukken voor u klaar. 

 4. Stap 4

  Ga naar onze studiezaal

  Is dit uw eerste bezoek aan onze studiezaal? Neem dan uw legitimatiebewijs mee. Op de studiezaal kunt u nog meer stukken aanvragen. Op deze pagina vindt u meer informatie over uw bezoek aan de studiezaal. 

   

 • tips

  Vraagt u voor 12.00 uur archiefstukken aan, dan liggen ze in de regel, na goedkeuring, de volgende werkdag voor u klaar. Vraagt u een stuk aan in het weekend of op maandag, dan ligt het stuk op zijn vroegst woensdag voor u klaar. 

 • tips

  Tijdens feestdagen hebben we gewijzigde openingstijden. Houdt u daar rekening mee met uw bezoek aan de studiezaal? Bekijk hier de openingstijden. 

 • tips

  Op onze studiezaal kunt u nog meer stukken inzien. Daar kunt u er maximaal 7 aanvragen.

 • tips

  Stukken kunnen om uiteenlopende redenen niet aanvraagbaar zijn. Wij informeren u daarover in het bericht over de status van uw aanvraag.

Meer informatie over het raadplegen van archieven: