Openingstijden en contact

De studiezaal is geopend van dinsdag t/m vrijdag van 9.00 - 17.00 uur. Op donderdag is de studiezaal geopend tot 21.00 uur. In het weekend en op maandagen is de studiezaal gesloten. Vragen aan studiezaalmedewerkers kunt u stellen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telefoon: 030 286 66 11.


Route

 


Archiefstukken aanvragen

Momenteel draaien wij een pilot met het online aanvragen van archiefstukken. U kunt online archiefstukken aanvragen voor woensdag, donderdag en vrijdag.

Vraagt u vóór 12.00 uur archiefstukken aan, dan liggen ze in de regel, na goedkeuring, de volgende werkdag voor u klaar. Vraagt u een stuk aan in het weekend of op maandag, dan ligt het stuk op zijn vroegst woensdag voor u klaar. 
Uw aanvraag wordt vervolgens door ons beoordeeld. Wanneer uw aanvraag wordt goedgekeurd, ontvangt u van ons een mail en liggen de stukken op de door u aangegeven datum klaar.  Bekijk hoe u (online) archiefstukken kunt aanvragen.

Neem bij uw eerste bezoek aan de studiezaal een legitimatiebewijs mee.  

Op de studiezaal kunt u maximaal 7 stukken aanvragen. U kunt een aanvraag indienen van 9.00 tot 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur. Op donderdagen kan dit tot 20.00 uur. 


Verzoek tot digitalisering

Vindt u wel een archiefbeschrijving maar geen afbeeldingen van de stukken? Dan kunt u online een verzoek indienen tot digitalisering. Bekijk hiervoor ons stappenplan.


Faciliteiten

Onze studiezaal beschikt over computers en leestafels. Er is gratis WiFi. De studiezaal is toegankelijk voor minder validen. U vindt bij de ingang een koffieruimte, kluisjes en een garderobe. 


Tarieven & huisregels

Voor het digitaliseren van een archiefstuk of om uitgebreid onderzoek te laten doen, werken we met vaste tarieven. Archiefstukken zijn vaak oud en daardoor kwetsbaar. We vinden het belangrijk om deze met zorg te behandelen. Daarom hebben we een aantal huisregels opgesteld

Bekijk onze tarieven   Bekijk onze huisregels

 


Openbaarheid van archieven

De meeste van onze archieven en collecties zijn openbaar en kunt u online of in de studiezaal raadplegen. Soms kan het zijn dat er een beperking op de openbaarheid is. Bijvoorbeeld wanneer een stuk of een archief privacygevoelige informatie over nog levende personen bevat. Wanneer u niet-openbare archiefstukken wilt inzien, kunt u vooraf per e-mail een verzoek indienen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., waarna u een ontheffingsformulier wordt toegezonden. Het kan ook zijn dat een archief tijdelijk uit huis geplaatst is. Hoe u die kunt bekijken, ziet u in dit stappenplan