In onze museumwinkel vindt u mooie herinneringen aan uw bezoek aan de tentoonstellingen, zoals ansichtkaarten, posters en catalogi. U vindt er ook bijzondere boeken die aansluiten op de tentoonstellingen en het archief, zoals recente historische publicaties, onderzoeksgidsen en wandelgidsen. 

In onze museumwinkel vindt u mooie herinneringen aan uw bezoek aan de tentoonstellingen, zoals ansichtkaarten, posters en catalogi. U vindt er ook bijzondere boeken die aansluiten op de tentoonstellingen en het archief, zoals recente historische publicaties, onderzoeksgidsen en wandelgidsen. De winkel is in de hal van het centrum en is vrij toegankelijk.


Boeken

De winkel van Het Utrechts Archief heeft boeken die te maken hebben met de expositie en het archief. Het archief verkoopt boeken waarvoor bij ons onderzoek is gedaan. Het betreft hier bijvoorbeeld 'Trots van de stad – de Utrechtse Domtoren’ door René de Kam e.a., en ‘Een paradijs voor weelde’, een bundel over de geschiedenis van de stad Utrecht onder redactie van R.E. de Bruin e.a. Tevens verkoopt onze winkel een kleine selectie onderzoeksgidsjes die gebruikt kunnen worden als handvat voor eigen onderzoek.

Daarnaast verkopen we boeken die betrekking hebben op onze eigen collecties. Denk hierbij aan het boek ‘De nalatenschap van de Paulusabdij’ van H. van Engen en K. van Vliet. Verscheidene wisselexposities gaan gepaard met het uitbrengen van een boek, wat uiteraard in onze winkel te koop is. Op het moment is dit het boek ‘De Getekende Stad deel 2’ van C.S.S. Wilmer, dat bij de tentoonstelling De Getekende Stad hoort.

 


Prentbriefkaarten en posters

In de winkel hebben we een geselecteerd aanbod prentbriefkaarten en posters met afbeeldingen uit onze eigen collectie. Tevens is een deel van het aanbod afgestemd op de wisselexpositie.

 


Paulusbier

Het Paulusbier wordt gebrouwd door brouwerij De Leckere, naar origineel Middeleeuws recept. Ons publiekscentrum is gevestigd in de voormalige Paulusabdij en we beheren ook het archief van deze abdij. Paulusbier is troebel, meergranen Abdijbier met een hoge gisting. Het lichtbittere biertje heeft een frisse fruitsmaak en een zoete afdronk. Te koop in onze winkel.

Contact avatar

Heeft u vragen over de winkelvoorraad?

Neem dan contact op met Nettie Stoppelenburg, educatiemedewerker.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 030 – 286 66 11