Forum Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Forum

Heeft u een vraag? Op ons forum delen gasten kennis en ervaring met elkaar. Ook geven onze medewerkers uit de studiezaal binnen een dag antwoord uw vraag. Zo helpen we elkaar samen verder.

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen we u vragen de gebruiksregels van het forum goed door te lezen. 

Forum van het Utrechts Archief

  1. Ben Bal
  2. Spoorwegen
  3. woensdag, 04 januari 2017
Op 15-08-1875 om 23:00 uur overlijdt in Zevenbergen Jan Snoek, oud 41 jaar en hoofdconducteur bij de Staatsspoorwegen. Overlijdens-akte Zevenbergen 1875/107. Jan woont echter in Vlissingen.
Het overlijden wordt aangegeven door Cornelis de Graauw, 39 jaar, spoorwegwachter, wonende Zwaluwe en Pieter Hendrik Willem van Santen, 41 jaar, klerk, wonende Zevenbergen.

Zijn personeelsdossier stopt met een mutatie in 1868. Een vervolgdossier blijkt niet uit het namenregister van spoorwegmedewerkers in het HUA, ook niet bij navraag in het archief zelf.

Ik zou graag weten of er mogelijkheden zijn om achter zijn doodsoorzaak te komen en tevens of er een vervolg-personeelsdossier is.

Alvast hartelijk dank voor elke reactie, Ben
Reacties (1)
Dienstverlening Geaccepteerde antwoord
In het Verslag van de Maatschappij tot Exploitatie van Staatsspoorwegen van 1875 wordt in de hele maand augustus 1875 geen ongeval genoemd. Wellicht is dus Jan Snoek wel tijdens de treinreis overleden maar niet bij een ongeval.
In de overlijdensakte wordt geen doodsoorzaak genoemd. Dit wordt beschouwd als medisch beroepsgeheim. Doodsoorzaken worden geanonimiseerd bijgehouden. Uw enige kans zou een plaatselijke krant kunnen zijn.
Inderdaad is in zijn personeelsdossier de laatste mutatie uit 1868, daarna is er geen dossier van hem.

Janne Kok
afd. Publiek Het Utrechts Archief
  1. meer dan een maand geleden
  2. Spoorwegen
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Gast
Uw antwoord
U mag enquêtes opnemen in uw bericht. De enquête verschijnt dan in uw bericht.
Opties voor stemmen
Captcha
Om de website te beschermen voor bots en andere ongeoorloofde scripts, vragen we u de captcha code in te vullen voor u uw vraag stelt.