Forum Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Forum

Heeft u een vraag? Op ons forum delen gasten kennis en ervaring met elkaar. Ook geven onze medewerkers uit de studiezaal binnen een dag antwoord uw vraag. Zo helpen we elkaar samen verder.

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen we u vragen de gebruiksregels van het forum goed door te lezen. 

Forum van het Utrechts Archief

  1. marian oorbeek
  2. Voorouderplein
  3. donderdag, 09 februari 2017
goede middag
weet iemand het volgende: als je waarschijnlijk uit amsterdam /woerden verhuisd naar utrecht, daar wordt zoon geboren en gedoopt, moest je dan als je in utrecht woonde (neem aan dat zij daar woonde mits kind in ziekenhuis is geboren!) niet een adres opgeven of bij gemeente of kerk?. deze kan ik nl. niet vinden.
dan neem ik aan dat als kind hier geboren werd in een ziekenhuis?, maar kon dat ook niet vinden. of kon met in 1690 gewoon ergens een huisje huren zonder opgaaf van redenen? nee toch. misschien ingewikkeld maar daar is de zoek tocht ook voor (helaas). alvast dank aan diegene die kan helpen.
groeten marian::
Reacties (1)
Dienstverlening Geaccepteerde antwoord
Geachte mevrouw,

Betreft uw vraag een situatie uit de 17e-eeuw (omdat u het jaartal 1690 noemde)? In die tijd was er nog geen Burgerlijke Stand, geen Bevolkingsregister, geen aanmeldingsplicht etc. In die tijd kon men inderdaad zo maar ergens gaan wonen!
  1. meer dan een maand geleden
  2. Voorouderplein
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Gast
Uw antwoord
U mag enquêtes opnemen in uw bericht. De enquête verschijnt dan in uw bericht.
Opties voor stemmen
Captcha
Om de website te beschermen voor bots en andere ongeoorloofde scripts, vragen we u de captcha code in te vullen voor u uw vraag stelt.