Vanaf 11 januari is het tweede deel van de tentoonstelling De getekende stad te zien. Op dinsdag 10 januari is dit tentoonstellingsgedeelte gesloten vanwege het wisselen van de stukken. In het tweede deel staat de binnenstad van Utrecht centraal met prachtige tekeningen van het centrum. 

Centrum van Utrecht
Onze voorstelling van Nederland in de eerste helft van de 20e eeuw wordt voor een groot deel bepaald door overgeleverde zwart-wit foto’s. De tekeningen in De getekende stad geven een heel andere indruk: groene jassen, blauwe auto’s en geelgepleisterde panden laten je een verassend veelkleurige stad zien. Dit tweede deel van de tentoonstelling draait om het centrum van Utrecht. Alle tekeningen hebben gemeen dat ze een herkenbare plek in de stad weergeven zoals de Korte Nieuwstraat en het Stationsplein in de jaren '60 of prachtige tekeningen van authentieke Utrechtse cafés in de jaren ‘90.  

Panorama 
Behalve deze tekeningen is ook een bijna negen meter lang nieuw panorama van Utrecht te zien, gemaakt door zo’n tien tekenaars van het tekenaarscollectief De Inktpot. Zij tekenden een nieuwe versie van het in 1859 gepubliceerde panorama van Utrecht: een meterslange tekening van de stad Utrecht gezien vanaf de singel. Tijdens de Nieuwjaarsduik op 15 januari wordt dit panorama gepresenteerd en toegelicht. Bekijk het programma van de Nieuwjaarsduik.