Vanaf 15 maart is het derde en laatste deel van de tentoonstelling De getekende stad te zien. Op dinsdag 14 maart is dit tentoonstellingsgedeelte gesloten vanwege het wisselen van de stukken. In het derde deel staat het oosten en zuiden van Utrecht centraal. 


Tekeningen van Utrecht
Onze voorstelling van Nederland in de eerste helft van de 20e eeuw wordt voor een groot deel bepaald door overgeleverde zwart-wit foto’s. De tekeningen in De getekende stad geven een heel andere indruk: groene jassen, blauwe auto’s en geelgepleisterde panden laten je een verassend veelkleurige stad zien. Dit derde deel van de tentoonstelling draait om het oosten van Utrecht, van Ledig Erf tot De Uithof en Lunetten. Alle tekeningen hebben gemeen dat ze een herkenbare plek in de stad weergeven. 

Extra: de Neude anno 1957-2017
In 1957 maakte Chris Schut een bijzondere tekening van de Neude. Het Utrechts Archief vroeg de Utrechtse tekenaar Sara Schlijper om deze tekening opnieuw te maken. Haar tekening is opgenomen in de collectie en vanaf nu samen met de tekening van Chris Schut te zien in de tentoonstelling. 

Foto lage resolutie 72 dpi
De tekening van Utrechter Sara Schlijper van de Neude anno 2017