Het Utrechts Archief verzamelt en bewaart de bronnen van de Utrechtse geschiedenis. Dit zijn kunnen omvangrijke archieven met duizenden documenten zijn, zoals het archief van de Nederlandse Spoorwegen, maar ook persoonlijke archieven, zoals dat van Anton Geesink. Iedereen die meer wil weten over onze bronnen kan terecht in de studiezaal, op deze website en bij de tentoonstellingen en activiteiten in ons publiekscentrum in het Museumkwartier. Bijvoorbeeld om een rechtbankbesluit op te vragen, om samen met de klas meer te ontdekken over het leven van vroeger, of om te genieten van de kunstschatten uit de historische collecties. Bekijk onze missie, beleidsplan en meer over de organsatie.  
Organisatie

 


Jaarverslag 

 

 

 


Vacatures

  • Locatiemanager Het Flevolands Archief

    Wij zijn op zoek naar een manager die op inspirerende wijze samen met de collega’s vorm kan geven aan de nieuwe organisatie Het Flevolands Archief (HFA).

    Lees verder
  • Junior toezichthouder informatiebeheer (28 uur)

    Voor ondersteuning van het team Inspectie is Het Utrechts Archief op zoek naar een junior medewerker (28 uur) die zich wil ontwikkelen in het vak van toezicht op het informatiebeheer van overheidsorganen.

    Lees verder