Het Utrechts Archief verzamelt en bewaart de bronnen van de Utrechtse geschiedenis. Dit zijn kunnen omvangrijke archieven met duizenden documenten zijn, zoals het archief van de Nederlandse Spoorwegen, maar ook persoonlijke archieven, zoals dat van Anton Geesink. Iedereen die meer wil weten over onze bronnen kan terecht in de studiezaal, op deze website en bij de tentoonstellingen en activiteiten in ons publiekscentrum in het Museumkwartier. Bijvoorbeeld om een rechtbankbesluit op te vragen, om samen met de klas meer te ontdekken over het leven van vroeger, of om te genieten van de kunstschatten uit de historische collecties. Bekijk onze missie, beleidsplan en meer over de organsatie.  
Organisatie

 


Jaarbericht

 

 

 


Vacatures

  • Informatiemakelaar (digitale) studiezaal

    Vind jij het belangrijk om klanten zo goed mogelijk te helpen, ben je inhoudelijk sterk én op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen? Kom het team van 7 medewerkers versterken in de studiezaal van Het Utrechts Archief.

    Lees verder
  • Stages

    Ben je op zoek naar een stage? Geregeld lopen er studenten van verschillende opleidingen stage bij ons. Bekijk hier de mogelijkheden. 

    Lees verder