Vind jij het belangrijk om klanten zo goed mogelijk te helpen, ben je inhoudelijk sterk én op de hoogte van de laatste digitale ontwikkelingen? Kom het team van 7 medewerkers versterken in de studiezaal van Het Utrechts Archief.

Wegens ziekte van een collega zoeken wij ter versterking van ons studiezaalteam zo spoedig mogelijk een informatiemakelaar (digitale) studiezaal voor 24 uur per week

Wat ga je doen?

  • Je hebt een actieve rol in de ontwikkeling van digitale dienstverlening en benut nieuwe (digitale) kansen voor vernieuwing van de dienstverlening.
  • Je begeleidt bezoekers in onze studiezaal bij alle mogelijke vragen op het terrein van de geschiedenis van stad en provincie Utrecht, bijvoorbeeld over archiefonderzoek in kerkelijke archieven en spoorwegen. Je geeft uitleg bij het gebruik van de diverse digitale bronnen en de zoekmogelijkheden.
  • Via e-mail, fora, telefoon en social media (webcare) help je digitale bezoekers met het zoeken en vinden van archiefinformatie.

Wat vragen we van je?

  •  MBO+/HBO werk- en denkniveau.
  •  Kennis en ervaring met digitale dienstverlening en dienstverlening in een onderzoeksomgeving, bijvoorbeeld een studiezaal.
  • Klantgericht, enthousiasmerend, initiatiefrijk, flexibel en stressbestendig. Je kunt mensen het gevoel geven dat ze welkom zijn.
  •  In staat om je snel een brede kennis van de aanwezige archieven en collecties eigen te maken.
  • Diploma archivistiek B strekt tot aanbeveling.
  • Geïnteresseerd in de geschiedenis van de stad en provincie Utrecht.
  • Het liefst woon je in Utrecht of nabije omgeving.

Arbeidsvoorwaarden
Het Utrechts Archief volgt de rechtspositie van de gemeente Utrecht. In eerste instantie is er sprake van een detachering voor een periode van 6 maanden, afhankelijk van opleiding en ervaring, maximaal in salarisschaal 8 (€ 3293,- bruto per maand op basis van een 36-urige werkweek). Verlenging is een mogelijkheid. We werken met een rooster, waarbij ook buiten kantoortijden gewerkt zal worden.

Over Het Utrechts Archief
Het Utrechts Archief verzamelt en bewaart de bronnen van de Utrechtse geschiedenis. Dit kunnen omvangrijke archieven met duizenden documenten zijn, zoals het archief van de Nederlandse Spoorwegen, maar ook persoonlijke archieven, als die van Anton Geesink. Iedereen die meer wil weten over onze bronnen kan terecht in de studiezaal, op deze website en bij de tentoonstellingen en activiteiten in ons publiekscentrum in het Museumkwartier. De expertise en het enthousiasme van ruim 50 medewerkers en een grote groep vrijwilligers zorgen voor een stimulerende werkomgeving. 

Inlichtingen en sollicitatie:
Voor nadere informatie over deze functie kun je contact opnemen met:
Bernadine Ypma, Afdelingshoofd Publiek en presentatie / adjunct-directeur, telefoonnummer: (030) 286 6659, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Je kunt je sollicitatie via e-mail vóór 5 juni 2017 richten aan: Anne-Marie van Vliet, P&O adviseur van Het Utrechts Archief, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Planning van de gesprekken:
De eerste gespreksronde is gepland op woensdag 14 juni, de tweede gespreksronde op woensdag 21 juni, graag hiermee rekening houden.