Kom jij ontdekken hoe Utrecht zich ontwikkelde tot de plek die het nu is? In oktober presenteren we onze nieuwe vaste expo. Hét startpunt om de ontwikkeling van Utrecht en de verhalen van de Utrechters te ontdekken. 

Zie hoe de werven gebouwd werden, Utrecht een studentenstad werd, ervaar de eerste editie van Lowlands en bekijk hoe het water uit de singels verdween en weer terugkeerde. Utrecht begint bij Het Utrechts Archief. Iedere drie maanden nodigen we Utrechters uit om een bijdrage te leveren aan de (actuele) stadsgeschiedenis.

Het feestelijke openingsweekend begint op vrijdag 4 oktober, waarna een feestmaand vol activiteiten volgt. We houden je de aankomende maanden via onze Facebookpagina, nieuwsbrief en website op de hoogte van het programma en de activiteiten! 

 

Afbeelding opbouw Dom

Verbouwingsupdate! Utrecht vanaf de Dom

Terwijl de echte Dom op steenworp afstand van Het Utrechts Archief flink onder handen genomen wordt, zijn wij begonnen met de bouw van een schaalmodel van Utrechts trots. Van het castellum tot de werven en van kasteel Vredenburg tot Tivolivredenburg: in de nieuwe Domzaal zie je straks hoe Utrecht zich ontwikkelde tot de dynamische stad van vandaag. > lees hier verder

verbouwing ad klein

Op de hoogte blijven?

Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden van onze voortgang en hoogtepunten van de verbouwing? Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

FEESTELIJK OPENINGSWEEKEND zonder tekst

Feestelijk openingsweekend

Het feestelijke openingsweekend begint op vrijdag 4 oktober, waarna een hele feestmaand vol feestelijke activiteiten volgt. We houden je de aankomende maanden via onze Facebookpagina, nieuwsbrief en website op de hoogte!