Op een bijzondere, speelse en aantrekkelijke wijze aandacht geven aan 900 jaar Utrechtse geschiedenis, dat is De Groate Utreg Kwis. Vier de 900-jarige verjaardag van de stad en ervaar dat we als bewoners veel meer met elkaar delen dan we ons kunnen voorstellen!

Programma

 De quiz vindt plaats op deze data:

  • Voorronde 1: zaterdag 24 september, 15.30 – 17.30 uur
  • Voorronde 2: zaterdag 8 oktober, 15.30 – 17.30 uur
  • Voorronde 3: zaterdag 22 oktober, 15.30 – 17.30 uur
  • Finale: zaterdag 5 november, 19.30 – 21.30 uur

De voorrondes vinden plaats in de tien Utrechtse wijken in scholen en locaties van onder andere ZIMIHC-theaters. Deelnemers vertegenwoordigen hun wijk en strijden als team om de eerste plaats. Van alle tien wijken gaat de winnaar van de voorrondes door naar de grote finale.

Om iedereen de kans te geven gedegen en voorbereid aan de quiz deel te nemen, mag je als deelnemer de verdieping opzoeken met een groot aanbod van activiteiten:

  • 2 rondleidingen van Gilde Utrecht (1 binnen de singels en 1 in een wijk naar keuze). Hiervoor schrijf je in op de website van Gilde Utrecht en gebruik je een door ons verstrekte code. De rondleidingen starten in mei 2022. 
  • 3 verschillende lezingen in de Bibliotheek op de Neude. Het is ook mogelijke de lezingen, via een stream, live op de website te volgen dan wel later terug te kijken. De data en hoe je je hiervoor aan kunt melden worden binnenkort bekend gemaakt op deze site.
  • De tentoonstellingen ‘Water! Vriend of Vijand?’ en ‘Utrecht Begint Hier’ van Het Utrechts Archief (locatie Hamburgerstraat).
  • Vele al bestaande rondleidingen zoals De Utrecht Time MachineDe Singelroute en De Ondieproute.

De Groate Utreg Kwis wordt gepresenteerd door Koos Marsman, ambassadeur van de Utregse Vollekstaol en bekend van diverse Utrecht-quizzes en de regelmatige Utreg-kollum in de papieren krant van DUIC. 

 

Meedoen

Ben jij Utrechter? Schrijf je dan in! Aanmelden kan tot en met 1 juni, individueel of in tweetallen. De organisatie van De Groate Utreg Kwis stelt op basis van de aanmeldingen teams van 5 personen samen.

Inschrijven kan via het aanmeldformulier op degroateutregkwis.nl. Hou deze website ook in de gaten voor meer informatie en handige bronnen en tips voor tijdens de quiz!