Tijdelijke tentoonstelling
Vrijetekst-sidebar:
Activiteiten

>  Filmavond: Nog nooit vertoond!
Op donderdag 23 februari spelen we nooit eerder vertoond materiaal uit onze filmcollectie op het grote scherm.

 
Toegankelijkheid

Informatie over de rolstoeltoegankelijkheid van ons gebouw vind je hier.

Bewonder bijzondere aanwinsten uit Het Utrechts Archief en ontdek hoe foto's, tekeningen, films en andere archiefstukken bij ons terechtkomen.

Wat hebben een tekening van Anthony Grolman, het archief van discotheek De Roze Wolk en de protestborden van Black Lives Matter met elkaar gemeen? Ze zijn alle recent toegevoegd aan de collectie van Het Utrechts Archief, mét de hulp van een groot aantal schenkers en bruikleengevers. In de tentoonstelling Utrechts Nieuwste! zie je de mooiste en meest interessante aanwinsten van de afgelopen jaren.

Wat kun je zien en doen? 

>  Bekijk foto’s, tekeningen, films, boeken, documenten, oorkonden, affiches en andere recente aanwinsten.
>  Ontmoet schenkers Lieke, Adrianne, Maarten en Anja en ontdek waarom zij hun archief wilden delen.
>  Kom meer te weten over de collectie van Het Utrechts Archief: miljoenen stukken die samen hét geheugen van Utrecht vormen.

Voor wie?

>  Voor jong en oud! Voor kinderen is er een spannende speurtocht.
>  De tentoonstelling is in het Nederlands en het Engels te bekijken. 

Over de collectie 
Elk jaar stromen er duizenden boeken, films, tekeningen, foto’s, documenten en andere archiefstukken Het Utrechts Archief binnen. Ze komen van overheden, zoals de gemeente en de provincie Utrecht, maar ook van bedrijven, sportclubs, verenigingen, instellingen en particulieren. Het Utrechts Archief bewaart in totaal ruim 33 kilometer archief. Hiervan krijgt je een voorproefje in de tentoonstelling en daarnaast is de collectie te bekijken in de Studiezaal en via www.hetutrechtsarchief.nl.