Omdat de maximum capaciteit van onze depots is bereikt, is een aantal van onze archieven ondergebracht in het nationaal depot in Emmen. Daar kunt u vanaf eind september deze archieven raadplegen, we berichten u hier op deze pagina hoe dat precies gaat werken. 


Stappenplan uitgeplaatste archieven Arnhem

 1. Stap 1

  Noteer de gegevens van het archief

  Bedenk welk archief u wilt inzien. Noteer toegangs- en inventarisnummer. Bekijk deze lijst als u wilt inzien voor welke archieven dit allemaal geldt. 

 2. Stap 2

  Neem contact met ons op

  Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarin:

  - uw naam en (als u een archiefpas heeft) uw archiefpasnummer;
  - welke archieven u wilt raadplegen: toegangs- en inventarisnummer(s).

  Wanneer u voor stukken uit deze archieven vóór elke vrijdag 12:00 uur een aanvraag doet, kunt u de stukken de week daarna* (binnen openingstijden, van dinsdag tot en met vrijdag) inzien in onze studiezaal aan de Alexander Numankade. U hoeft in uw aanvraag dus geen raadpleegdatum aan te geven. Na één week gaan de stukken terug naar Arnhem.

  Er geldt geen maximum voor het aantal stukken dat u door ons uit Arnhem wilt laten halen.

  *) Enige uitzonderingen zijn de week van 22 april (pasen) en 10 juni (pinksteren), in die weken worden geen stukken uit Arnhem gehaald. 

 3. Stap 3

  Wacht op bevestiging

  Na controle bevestigen we uw aanvraag. In uw bevestiging vindt u alle relevante informatie voor uw bezoek. Mochten we vragen hebben over uw reservering, dan nemen we contact met u op. De stukken worden 1 werkweek voor u bewaard.

   

 


Stappenplan archief aanvragen depot Emmen

 1. Stap 1

  Noteer de gegevens van het archief

  Bedenk welk archief u wilt inzien. Noteer de volgende gegevens die u nodig heeft bij de aanvraag: uw naam en adres, u titel, toegangsnummer en inventarisnummer(s) van het archief, de gewenste dinsdag waarop u het archief wilt inzien en als u heeft, een archiefpasnummer van Het Utrechts Archief (als u die nog niet heeft, maken we die voor u aan). 

 2. Stap 2

  Neem contact op met ons

  Stuur uiterlijk op de donderdag voorafgaande aan de dinsdag waarop u de studiezaal Emmen wilt bezoeken een e-mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bel met 030 286 66 11 of ga naar de balie van de studiezaal op de Alexander Numankade. Onze medewerkers maken de reservering voor u. Maandags vóór uw bezoek krijgt u bericht over de status van uw aanvraag.

 3. Stap 3

  Ga naar Emmen

  Ga op de afgesproken dinsdag naar de studiezaal van het depot te Emmen (bekijk hier de locatie op Google Maps) en meld u daar aan als bezoeker. Neem ook uw legitimatiebewijs mee. Verlenging van geraadpleegde of aangevraagde stukken is niet mogelijk. Wanneer u verhinderd bent, vervalt de betreffende aanvraag.

  Adres depot Emmen:  Bendienplein 5, 7815 SM Emmen. Uitsluitend geopend op dinsdagen van 10.00-17.00 uur

 

 

Tips

 • tips

  De aanvraagprocedure heeft alleen betrekking op openbare stukken uit archieven waarvan Het Utrechts Archief de toegang op de site heeft gepubliceerd.

 • tips

  Lukt het u niet om op de afgesproken tijd te komen, dan vervalt de raadpleegmogelijkheid en moet opnieuw een aanvraagprocedure in gang worden gezet.

 • tips

  Heeft u een vraag of hulp nodig bij het maken van uw aanvraag? Bel of mail ons! Wij zijn bereikbaar op 030 286 66 11 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.