Vrijetekst-sidebar:

Zie ook: 


Zoeken op personen

Via onze database kunt u zoeken naar personen die voorkomen in de Utrechtse oorlogsbronnen. Na uw zoekopdracht lichten de scans van bronnen waarin de naam van de persoon voorkomt groen op.

Niet alle bronnen zijn op deze manier ontsloten, het kan dus voorkomen dat u zelf door bronnen moet bladeren om een persoon te vinden. Het kan ook voorkomen dat u personen nog niet kan vinden omdat de bron niet openbaar is. Dit zal voor veel personen die na 1924 zijn geboren het geval zijn.

Ga naar de zoekingang Personen

 


Persoonsgegevens

Het Utrechts Archief is zorgvuldig te werk gegaan met persoonsgegevens uit de oorlogsbronnen. Conform de geldende privacyregels van de AVG publiceren wij in de meeste gevallen alleen gegevens van personen van wie we zeker weten dat ze zijn overleden. In een klein aantal gevallen hebben we persoonsgegevens gedeeld van mensen die mogelijk nog in leven zijn. We delen alleen gegevens van personen als wij verwachten dat de privacy van deze personen niet tot nauwelijks wordt geschaad. Wanneer een bron bijzondere of strafrechtelijke persoonsgegevens bevat van nog mogelijk levende personen zal de bron niet online beschikbaar zijn.

Gegevens over mogelijk nog levende personen mogen alleen worden gebruikt voor historisch (waaronder genealogisch), wetenschappelijk of statistisch onderzoek conform AVG art. 5.1b.

In sommige gevallen is het mogelijk om een scan persoonlijk op te vragen per e-mail. U krijgt dan alleen inzage in op grond van de AVG toonbare delen van de scan

Lees hoe u scans kunt aanvragen per mail

 

Lees meer over ons algemeen beleid persoonsgegevens