Aanvraag

 Niet alle scans waarop een persoon staat die vindbaar is via onze website, zullen worden getoond. Dit kan meerdere redenen hebben:

 • De persoon is mogelijk nog in leven (nog niet ouder dan 100 jaar) en op de scan staat een bijzonder persoonsgegeven van de desbetreffende persoon vermeld (bijvoorbeeld de religie, de politieke voorkeur of medische gegevens).
 • De desbetreffende persoon staat vermeld op een scan waarop meerdere personen – die mogelijk nog in leven zijn -  staan vermeld. 

Wanneer dit het geval is, staat bij de data van de persoon aangegeven dat de scan niet online te bekijken is. 

Wel is het mogelijk de scan aan te vragen per mail wanneer u een persoon heeft gevonden via onze Zoekingang op personen. Dat kan op de volgende manier:

 1. Noteer om welke persoon het gaat. Neem voor- en achternaam en de geboortedatum (als deze vermeld wordt) over.
 2. Noteer vervolgens om welke bron het gaat. De broninformatie bestaat uit een toegangsnummer en inventarisnummer en staat onder de persoonsgegevens vermeld (zie het voorbeeld hieronder). Beide nummers noteert u. 
  Personen WO2
 3. Mail vervolgens uw aanvraag met bovenstaande gegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. met als onderwerp ‘aanvragen scan per mail’. 
 4. Vervolgens zal een medewerker beoordelen of een kopie van de scan per mail kan worden verstuurd, met eventueel zwartgelakte gegevens van de personen die mogelijk nog in leven zijn. De scan wordt zo snel mogelijk verstuurd naar uw e-mailadres. 

Uiteraard kunt u ook altijd onze studiezaal bezoeken om het origineel in te zien. Zie daarvoor deze pagina. U heeft dan een ontheffing nodig om het stuk te mogen inzien. 

Wanneer u kunt aantonen dat de gevonden persoon is overleden, kunnen wij de data openbaar maken en de scan alsnog beschikbaar stellen op de website wanneer deze geen andere gegevens van nog levende personen bevat.

U kunt met de volgende documenten aantonen of iemand is overleden: 

 • Uittreksel CBG
 • Overlijdensakte, deze kunt u aanvragen bij de gemeente waar de persoon is overleden.
 • Een overlijdensbericht uit de krant.