Een inventarisnummer wordt altijd in zijn geheel gescand: van kaft tot kaft. We kunnen helaas geen losse pagina's scannen. Niet alle archiefstukken komen in aanmerking voor digitaliseren. Dit geldt voor: 

 • Stukken die jonger zijn dan 100 jaar

 • Stukken die tussen de 100 en 150 jaar oud zijn kunnen auteursrechtelijk beschermd zijn. Wij beoordelen daarom dit soort aanvragen eerst inhoudelijk. Daarna laten we u weten of we er een scan van kunnen maken;

 • Stukken met een slechte materiële staat kunnen niet worden gedigitaliseerd. Ook een bijzonder formaat (groter dan A0 of charters) komt niet in aanmerking voor digitalisering.  

 • U kunt per kalenderweek maximaal 5 stukken (inventarisnummers) aanvragen voor digitalisering. Een kalenderweek loopt van maandag tot en met zondag.

 • Wanneer het inventarisnummer/stuk aan de eisen voldoet wordt het stuk gedigitaliseerd. De scans worden uiterlijk 3 weken na uw aanvraag online gezet. U ontvangt een e-mail van ons met een link naar de scans.

 • Wanneer uw verzoek wordt afgewezen, ontvangt u binnen 2 weken bericht.

Stappenplan digitaliseren op verzoek

 1. Stap 1

  Zoek de beschrijving

  Zoek via de archieftoegangen het archiefstuk dat u wilt laten digitaliseren. Een inventarisnummer wordt altijd in zijn geheel gescand: van kaft tot kaft. Ook lege pagina's worden mee gescand, tenzij anders vermeld.

 2. Stap 2

  Bekijk de details

  Klik de beschrijving open totdat u het symbooltje met de cd-rom ziet. Hiermee kunt u een aanvraag indienen. U hoeft alleen uw naam en e-mailadres in te voeren. U kunt maximaal 5 stukken (inventarisnummers) per zending laten digitaliseren. We doen 1 zending per week.

 3. Stap 3

  Geen symbooltje?

  Ziet u geen symbooltje? Dan kan het stuk niet via ‘scanning on demand’ worden gedigitaliseerd. U kunt het stuk wel in origineel raadplegen in onze studiezaal.

 4. Stap 4

  Terugkoppeling

  Wanneer het inventarisnummer aan de eisen voldoet, staat het stuk binnen maximaal 3 weken online. U ontvangt een mailtje met een link. Wanneer uw verzoek wordt afgewezen, ontvangt u hierover binnen 2 weken bericht.