Stappenplan uitgeplaatste archieven Arnhem

 1. Stap 1

  Noteer de gegevens van het archief

  Bedenk welk archief u wilt inzien. Noteer toegangs- en inventarisnummer. Bekijk deze lijst als u wilt inzien voor welke archieven dit allemaal geldt. 

 2. Stap 2

  Neem contact met ons op

  Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld daarin:

  - uw naam en (als u een archiefpas heeft) uw archiefpasnummer;
  - welke archieven u wilt raadplegen: toegangs- en inventarisnummer(s);

  Wanneer u voor stukken uit deze archieven vóór elke vrijdag 12:00 uur een aanvraag doet, kunt u de stukken de week daarna (op openingstijden, van dinsdag tot en met vrijdag) inzien in onze studiezaal aan de Alexander Numankade. U hoeft in uw aanvraag dus geen raadpleegdatum aan te geven. Na één week gaan de stukken terug naar Arnhem.

  Er geldt geen maximum voor het aantal stukken dat u door ons uit Arnhem wilt laten halen.

 3. Stap 3

  Wacht op bevestiging

  Na controle bevestigen we uw aanvraag. In uw bevestiging vindt u alle relevante informatie voor uw bezoek. Mochten we vragen hebben over uw reservering, dan nemen we contact met u op. De stukken worden 1 werkweek voor u bewaard.

   


Stappenplan uitgeplaatste archieven Den Haag

 1. Stap 1

  Noteer de gegevens van het archief

  Bedenk welk archief u wilt inzien. Noteer de volgende gegevens die u nodig heeft bij de aanvraag: uw naam en adres, uw archiefpasnummer van Het Utrechts Archief, titel, toegangsnummer en inventarisnummer(s) van het archief, de raadpleegdatum (minimaal 1 week tot maximaal 3 weken vanaf het moment van de aanvraag, rekening houdend met de openingstijden van het Nationaal Archief).

 2. Stap 2

  Neem contact op met ons

  Stuur een mail aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bel met 030 286 66 11 of ga naar de balie van de studiezaal op de Alexander Numankade. Onze medewerkers maken de reservering voor u. Wij houden u via de mail op de hoogte van de status van uw afspraak.  

 3. Stap 3

  Maak een account aan bij het Nationaal Archief

  U kunt voorafgaand aan uw bezoek aan het Nationaal Archief alvast een account aanmaken. Hiermee kunt u alvast de gegevens voor een bezoekerspas invoeren. 

   

 4. Stap 4

  Ga naar het Nationaal Archief

  Wij bevestigen via de mail de afspraak. Ga op de afgesproken datum naar het Nationaal Archief en meld u daar aan als bezoeker. Verlenging van geraadpleegde of aangevraagde stukken is tot maximaal 14 dagen mogelijk in de studiezaal van het Nationaal Archief.

 

 

Tips

 • tips

  De aanvraagprocedure heeft alleen betrekking op openbare stukken uit archieven waarvan Het Utrechts Archief de toegang op de site heeft gepubliceerd.

 • tips

  Lukt het u niet om op de afgesproken tijd te komen, dan vervalt de raadpleegmogelijkheid en moet opnieuw een aanvraagprocedure in gang worden gezet.

 • tips

  De archieven van Het Utrechts Archief bij het Nationaal Archief komen niet in aanmerking voor scanverzoeken.

 • tips

  Heeft u een vraag of hulp nodig bij het maken van uw aanvraag? Bel of mail ons! Wij zijn bereikbaar op 030 286 66 11 en via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.