Openingstijden

Dinsdag t/m zondag: 10:00 - 17:00 uur

Openingstijden Expo tijdens de feestdagen:

1ste en 2de Paasdag Open
Koningsdag  Gesloten
Hemelvaart Open
1ste en 2de Pinksterdag Open
1ste Kerstdag Gesloten
2de Kerstdag Open
Nieuwjaarsdag Gesloten

  


Prijzen 2024

Een bezoek aan de tentoonstellingen kost € 3,50,- en is gratis voor kinderen t/m 18 jaar, voor studenten en op vertoon van een Museumkaart, ICOM kaart, CJP-pas of U-pas.


Adres en route

Je vindt onze tentoonstellingen midden in Utrecht op het plein aan de oude rechtbank: Hamburgerstraat 28, 3512 NS Utrecht. Dit is ongeveer 15 minuten lopen vanaf Centraal Station Utrecht. 

 


Met de bus

Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan de uitgang centrumzijde op Centraal Station en stap over op bus 2 die vertrekt vanaf Utrecht Centraal perron A2. Je stapt uit bij halte Domplein of halte Catharijneconvent. Of je neemt een van de vele bussen die langs halte Janskerkhof komen. Vanaf daar is het nog 5 minuten lopen. Plan je route op 9292.

 

Met de auto

De binnenstad van Utrecht is met de auto moeilijk bereikbaar. Wij raden je aan met het openbaar vervoer te komen. Kom je toch met de auto? Volg de parkeerroute (P) naar parkeergarage Springweg in de Strosteeg of parkeergarage Kruisstraat. Vanaf deze parkeergarages is zo'n 10 minuten lopen naar Het Utrechts Archief. Je kunt ook tegen betaling op de Lange Nieuwstraat of de Nieuwegracht parkeren. Plan je route met Google maps

 


Toegankelijkheid

Het Utrechts Archief heet iedereen van harte welkom. De locatie op de Hamburgerstraat is grotendeels toegankelijk voor bezoekers met een beperking. De ingang voor bezoekers in een rolstoel bevindt zich bij restaurant De Rechtbank aan de Korte Nieuwstraat 14.

Let op! De rolstoellift is op dit moment defect. Neem telefonisch contact met ons op via 030-286 66 11 als u de Expo wilt bezoeken met een rolstoel voor meer informatie. 

De ingang via de Hamburgerstraat 28 is vanwege een trap niet toegankelijk voor bezoekers in een rolstoel. Indien er tijdens het bezoek vragen zijn, kun je onze medewerkers altijd aanspreken voor hulp. Wij helpen iedereen graag. In het pand zijn de meeste ruimtes toegankelijk voor een rolstoel. De benedenverdieping is te bereiken met een lift. Daar bevinden zich ook de toiletten. Wil je gebruik maken van een beschikbare rolstoel? Reserveer deze dan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 030 - 286 66 11 voor meer informatie. Het is ook mogelijk een bezoek te brengen met een blindengeleide- of hulphond. 

Kom je met de auto? Bekijk alle algemene gehandicaptenplaatsen in Utrecht. Heb je niet het recht om gebruik te maken van de invalidenparkeerplaats? Dan kun je het beste parkeren bij de garage Springweg of parkeergarage Kruisstraat. Het centrum is ook goed te bereiken door gebruik te maken van de P+R mogelijkheid. Dit kost €5,00 per dag om te parkeren en biedt de mogelijkheid om met maximaal 5 personen de bus of tram van U-OV naar het centrum van Utrecht te nemen.

Heb je andere vragen over de toegankelijkheid, of wil je bijzonderheden omtrent je bezoek vooraf bespreken, bel dan tijdens openingstijden naar 030- 286 66 11 of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.