Agenda Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Knusse Cultuurmarkt

Op de Knusse Cultuurmarkt is één van de oudste pleinen van Utrecht gehuld in winterse én culturele sferen! Je kunt mooie Utrechtse cadeaus kopen en verschillende Utrechtse musea presenteren winterse belevenissen. Binnen in Het Utrechts Archief kun je even opwarmen bij het programma over de ijskoude winter van '63. 

Beleven (voor het hele gezin)

Wil je weten hoe de dieren zich warm houden tijdens de koude winterdagen? Een knus winterliedje op een orgel draaien? Of een selfie maken in de kerststal? Duik in de winterse belevenissen van de Utrechtse musea én ontdek wat ze deze kerstvakantie allemaal in petto hebben. Je vindt hier Het Utrechts Archief, Museum Catharijneconvent, Museum Speelklok en Het Universiteitsmuseum!  

Utrechtse cadeautjes 

Utrechtse makers en kunstenaars laten je zien welke mooie Utrechtse producten ze maken, zodat je ook meteen je kerstcadeautjes kunt scoren. Uit Het Utrechts Archief zijn mooie reproducties te koop. De winterse cultuurmarkt is helemaal af met een hapje en een drankje. Je vindt hier: 

  • De VVV, met Utrechtse kerstcadeaus
  • Het Utrechts Archief, met mooie prints en kerstkaarten
  • De Rechtbank, met koek en zopie
  • Bier & Appelsap, met Utrechtse uitjes 
  • Joost Gijzel, met Utrechtse kaartensets 
  • Tosam, met bijzonder Utrechtse drukwerk  
  • De striptekenaars van De Inktpot, met hun nieuwste Utrechtse stripboek
  • Haaks hout: voorwerpen van resthout van Utrechtse bomen   

Wanneer? zondag 16 december
Hoe laat? 11:00 uur - 17:00 uur
Toegang gratis. De Knusse Cultuurmarkt maakt onderdeel uit van het Knus winterfestival.  

X87752 66605 De bevroren Oudegracht te Utrecht vanaf de Jansbrug met enkele schaatsers en een koek-en-zopie tent. Vervaardiger: Fotodienst GAU. 

Meer over de deelnemers:

> De Inktpot:
Bij de striptekenaars van De Inktpot kun je trecht voor hun nieuwste boek, drukwerk en kinderboeken. Voor de kleintjes ligt er een leuke kleurrplaat klaar. 

> Haaks Hout: Historisch hout, geurhout, voelhout, hout voor in de keuken. Kleine producten om cadeau te geven en meubels op maat van Utrechts hout. Haaks Hout maakt producten die de geschiedenis en de schoonheid van hout laten zien.

XLY.....jewelry, illustrations & more: ontwerpt verfijnde sieraden, illustreert en maakt dat wat op haar pad komt. Speciaal voor de KNUS markt heeft zij XLY embroidery ‘De Dom’ ontworpen.


Praktische info

Hamburgerstraat 28, Utrecht
16 december 2018 10:00 - 17:30
Gratis