Contact Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

De Studiezaal is geopend voor bezoekers op dinsdag, woensdag en donderdag. In 2022 is de Studiezaal gesloten op de volgende dagen: 

Woensdag 27 april 2022

Koningsdag

Donderdag 5 mei 2022

Bevrijdingsdag

Donderdag 26 mei 2022

Hemelvaart

 

De Expo is gesloten op de volgende (feest)dagen in 2022: 

Zaterdag 1 januari 2022

Nieuwjaarsdag

Zondag 17 april 2022

1ste Paasdag

Woensdag 27 april 2022

Koningsdag

Zondag  25 december 2022

1ste Kerstdag

 

 

Zowel de Studiezaal als de Expo zijn rolstoeltoegankelijk. Er zijn liften aanwezig. 

EXPO
Komt u naar de Expo en kunt u geen trappen beklimmen of maakt u gebruik van een rolstoel? Neemt u voorafgaande aan uw bezoek contact met ons op zodat we weten wanneer u komt.  Wij zorgen er voor dat u wordt opgevangen bij de rolstoellift door één van onze medewerkers. Onze medewerker assisteert u bij het gebruik van de rolstoellift. U vindt de rolstoellift aan de Korte Nieuwstraat 14, bij de ingang van het Court Hotel City Centre. In het gebouw kunt u gebruik maken van de personenlift. Het (invaliden)toilet bevindt zich op de kelderverdieping waar ook de tentoonstellingszalen zijn. Het is in overleg mogelijk een bezoek te brengen met een blindengeleide- of hulphond.  

STUDIEZAAL 
Onze studiezaal op de Alexander Numankade 199 is grotendeels toegankelijk voor bezoekers met een beperking. Er is een rolstoeloprit naar de ingang, de studiezaal bevindt zich op de beganegrond en in het gebouw kunt u zelfstandig de ruimtes bezoeken. Het onderzoek doen via onze studiezaalwebsite en in de archieven is nog niet voldoende toegankelijk. Daarom helpen onze medewerkers u graag tijdens uw bezoek. Het (invaliden)toilet bevindt zich direct na binnenkomst rechts. Het is ook mogelijk een bezoek te brengen met een blindengeleide- of hulphond.  

Heeft u behoefte aan assistentie tijdens uw bezoek of wilt u graag meer weten over de toegankelijheid van de locaties? Neem contact met ons op via e-mail of telefoon en wij helpen u graag verder.

Onze studiezaal is uitsluitend voor het raadplegen van originele archieven op dinsdag  (9.00-17.00 uur), woensdag (9.00-17.00 uur) en  donderdag (9.00-21.00 uur) geopend. Heeft uw een bouwtekening nodig? Een bouwtekening is niet in te zien of aan te vragen via de studiezaal. Lees hier hoe het aanvragen van een bouwdossier werkt.

 

Onze Expo is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 10.00-17.00 uur en het weekend en feestdagen van 12.30-17.00 uur.
Reserveren is niet nodig. 

Komt u met een schoolklas naar de Expo? Wij bieden speciale onderwijsprogramma's aan voor Basisschool en Voortgezet Onderwijs. Komt u met een groep en wilt u graag een rondleiding met een gids? Kijkt u hier voor ons aanbod. 

 

Veel recente gegevens zijn nog niet openbaar in verband met de privacywetgeving. Geboorteakten worden bijvoorbeeld pas 100 jaar na dato openbaar gemaakt, huwelijksakten na 75 jaar en overlijdensakten 50 jaar na dato. Bent u bezig met uw stamboom en wilt u weten welke Utrechtse persoonsgegevens wij online hebben staan? Vraag het ons via de chat of bekijk ons overzicht van personendata.

Vindt u wel een archiefbeschrijving, maar geen ingescande stukken? Dan kunt u aan ons vragen of wij die stukken kunnen digitaliseren. Of dat mogelijk is ziet u aan het volgende symbool bij een inventarisnummer: Scannen op verzoek
Niet alle archiefstukken komen in aanmerkingen voor digitaliseren. Bekijk daarom ons stappenplan scannen op verzoek.

Op veel bouwtekeningen rust auteursrecht. Daarom kunt u deze vaak niet op onze website inzien. U kunt online wel de beschrijving vinden of een digitale kopie opvragen. Lees hier hoe dat werkt.

chat loading...