Forum Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Forum

Forum van het Utrechts Archief

 1. Peter
 2. Bouwtekeningen
 3. woensdag, 19 juli 2017
Mijn grootvader is opzichter en later architect geweest bij de Gemeente Utrecht. Periode vanaf 1930 tot vermoedelijk ca. 1970.
Zijn naam is J. de Vries.
Ik ben op zoek naar enkele adressen van gebouwen waar hij aan heeft meegetekend of zelfstandig heeft ontworpen.
Kunt u mij vertellen hoe ik dit het best zou kunnen gaan aanpakken. Ik begrijp dat het archief van DOW nog niet digitaal beschikbaar is.
Dank u.
Reacties (2)
Victor Lansink Geaccepteerde antwoord
Wellicht nog een tip: blader eens door de ingebonden jaargangen van De Timmerwerf; het personeelsblad van de DOW. De jaargangen 1948-1982 zijn aanwezig in de bibliotheek van Het Utrechts Archief. Er staan veel artikelen in van DOW-architecten over bouwprojecten, maar ik kwam de naam De vries er niet in tegen als auteur. Er staan ook veel levenbeschrijvingen in van personeel dat met pensioen ging, maar ook hier kwam ik rond 1970 niet de naam De Vries tegen. Maar misschien is het toch de moeite waard om deze tijdschriften eens te bestuderen.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Bouwtekeningen
 3. # 1
Dienstverlening Geaccepteerde antwoord
Geachte Peter,
Het Archief van de Dienst Openbare Werken is onder toegangsnummer 829 raadpleegbaar op onze studiezaal Numankade 199. Of daaruit zal blijken welke projecten uw grootvader betrokken is geweest, betwijfel ik. Onze collectie bouwtekeningen 1855-1995 is geordend op straatnaam/huisnummer. Dus daarin kunt u niet op de naam van de opzichter/architect zoeken. Wellicht zijn er tekeningen te vinden onder de Stedelijke Bestekken, maar ook die zijn geordend op straat/huisnummer. Maar u kunt een poging wagen door ons een bezoek te brengen.
Met vriendelijke groeten,
Mieke Breij
 1. meer dan een maand geleden
 2. Bouwtekeningen
 3. # 2
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Gast
Uw antwoord
U mag enquêtes opnemen in uw bericht. De enquête verschijnt dan in uw bericht.
Opties voor stemmen
Captcha
Om de website te beschermen voor bots en andere ongeoorloofde scripts, vragen we u de captcha code in te vullen voor u uw vraag stelt.