Forum Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Forum

Heeft u een vraag? Op ons forum delen gasten kennis en ervaring met elkaar. Ook geven onze medewerkers uit de studiezaal binnen een dag antwoord uw vraag. Zo helpen we elkaar samen verder.

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen we u vragen de gebruiksregels van het forum goed door te lezen. 

Forum van het Utrechts Archief

 1. Frans Gorkum van
 2. Voorouderplein
 3. maandag, 02 november 2020
De Utrechtse couturier Carl van Gorcom werd geboren op 9 augustus 1945 in de Domstad en overleed te Baexem op 4 april 2002 en werd te Leveroy begraven. Ik zou graag zijn voorouders in beeld brengen. Wie kan mij helpen.
Reacties (2)
Frans van Gorkum Geaccepteerde antwoord
Beste Otto,

Heel hartelijk dank voor je uitgebreide antwoord. Juist mijn stap naar het Forum was een kans, die je normaal gesproken nog niet hebt, gelet op de privacywetgeving. Je hebt me wel op het spoor van Delpher gezet. daarvoor mijn hartelijke dank.
Met vriendelijke groeten,

Frans van Gorkum
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorouderplein
 3. # 1
Otto Vervaart Geaccepteerde antwoord
Beste Frans,

het handigst is het om te beginnen met eigen informatie zoals geboortekaartjes, huwelijksaankondigingen en overlijdensberichten die jij of je familie zelf hopelijk bezit. Ook vanwege wettelijke termijnen over de bescherming van persoonsgegevens is juist recent archiefmateriaal soms lastig of niet toegankelijk. Het Utrechts Archief heeft zowel een online gids voor personenonderzoek als voor stamboomonderzoek. Op Wiie Was Wie kun je naar generaties tot pakweg 1950 gaan zoeken, steeds vaker met directe toegang tot registers van de burgelijke stand en doop-, trouw-men begraafregisters. Er zijn steeds mee oude kranten digitaal toegankelijk, bij het HUA met name het Utrechtsch Nieuwsblad, dus is een zoekactie op het nationale digitale platform Delpher ook heel zinvol en vaak verrassend, om wat meer kleur en inhoud te geven aan de gegevens over geboorten, huwelijken en overlijden; er zijn daarop ook Utrechtse kranten te vinden. Wie weet leiden sporen naar heel andere plaatsen in Nederland lof daarbuiten. Veel succes en plezier met je speurwerk!

Met vriendelijke groet,

Otto Vervaart
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorouderplein
 3. # 2
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Gast
Uw antwoord
U mag enquêtes opnemen in uw bericht. De enquête verschijnt dan in uw bericht.
Opties voor stemmen
Captcha
Om de website te beschermen voor bots en andere ongeoorloofde scripts, vragen we u de captcha code in te vullen voor u uw vraag stelt.