Forum Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Forum

Heeft u een vraag? Op ons forum delen gasten kennis en ervaring met elkaar. Ook geven onze medewerkers uit de studiezaal binnen een dag antwoord uw vraag. Zo helpen we elkaar samen verder.

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen we u vragen de gebruiksregels van het forum goed door te lezen. 

Forum van het Utrechts Archief

 1. Tim
 2. Voorouderplein
 3. dinsdag, 17 december 2019
wij zijn familie van de familie van Renesse die doorgaat in de graven van Holland zoals graaf floris van Holland wij heten zelf van Rennes ergens in 1600 is er iets aan de naam veranderd en ook familie van elisabeth van nassau dus ook familie van de nieuwe hoge adel zijn hier ook anderen die ook verwant zijn?
Reacties (3)
Tim Geaccepteerde antwoord
de voorouders van Dirk I van Sayn gaat in de stamboom verder op de graven van Holland:
http://home.kpn.nl/drennes1948/html/fam/fam00807.htm
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorouderplein
 3. # 1
Tim Geaccepteerde antwoord
Heel erg bedankt Otto ik heb hieronder een link van mijn opa: Albertus Hendrikus van Rennes als je op hem klikt en dan steeds naar zijn vader>vader>enzovoorts gaat kom je op een gegeven momenteen opa van mij tegen die van Rennesse heeft mogelijk kan je hier wat mee?

http://home.kpn.nl/drennes1948/html/fam/fam00538.htm

Oh ja ik ben ook familie van de componiste en docent van koningin Juliana:
https://www.koninklijkeverzamelingen.nl/mediabank/detail/501a6937-15c9-51ef-b9c0-19540eb2fc5f

mijn grootvader kwam bij haar op bezoek haar vader heette Jan van Rennes en in de stamboom van ons komen ook heel veel voorvaderen met de naam van Rennes voor.

grappige is dat ik na honderden jaren zelf dit heb ontdekt.

Ook is mijn moeder (van Rennes) afkomstig uit Veenendaal en Zeeland
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorouderplein
 3. # 2
Otto Vervaart Geaccepteerde antwoord
Beste Tim,

soms verandert de spelling van een naam per ongeluk, soms zit er meer achter. Er zijn verschillende studies gewijd aan de genealogie van de familie Van Renesse, sommige ervan zijn al meer dan een eeuw oud. Bij Het Utrechts Archief hebben we in de bibliotheek bijvoorbeeld het boek van J.W. des Tombe, Het geslacht Van Renesse van den oorsprong tot 1430 (Den Haag 1897), online bij de Bayerische Staatsbibliothek in München. Het lijkt me het beste om informatie te gaan zoeken bij het CBG Centrum voor Familiegeschiedenis in Den Haag, waar je onder andere een rijke bibliotheek, een genealogisch repertorium kunt raadplegen. Een tweede instantie in Den Haag die je voor deze vragen verder kan helpen is de Hoge Raad van Adel, ook daar is onder andere een bibliotheek, sommige handschriften zijn online raadpleegbaar

Voor Elisabeth van Nassau (1577-1642) zou ik gaan zoeken rond de Oranjes. Zij was een dochter van Willem van Oranje en Charlotte van Bourbon. Deze Elisabeth trouwde met Henri de la Tour d'Auvergne, maar jij bedoelt vast Elisabeth van Nassau Dillenburg (1510-1550) die met Johan van Renesse, heer van Elderen (1505-1561) was gehuwd. Elisabeth was een onwettig kind van graaf Hendrik III van Nassau-Breda (1483-1538). Hendrik was de vader van René van Chalon, heer van Orange.

De lijn naar de graven van Holland heb ik hier buiten beschouwing gelaten, maar hopelijk helpt dit je alvast iets op weg!

Met vriendelijke groet,

Otto Vervaart
 1. meer dan een maand geleden
 2. Voorouderplein
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Gast
Uw antwoord
U mag enquêtes opnemen in uw bericht. De enquête verschijnt dan in uw bericht.
Opties voor stemmen
Captcha
Om de website te beschermen voor bots en andere ongeoorloofde scripts, vragen we u de captcha code in te vullen voor u uw vraag stelt.