Forum Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Forum

Heeft u een vraag? Op ons forum delen gasten kennis en ervaring met elkaar. Ook geven onze medewerkers uit de studiezaal binnen een dag antwoord uw vraag. Zo helpen we elkaar samen verder.

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen we u vragen de gebruiksregels van het forum goed door te lezen. 

Forum van het Utrechts Archief

  1. Joerie Minses
  2. Spoorwegen
  3. maandag, 23 januari 2017
Goedenavond,
Ik ben op zoek naar gegevens over mijn betovergrootvader. Hij woonde in Maastricht, maar hij is vreemdgenoeg op 16 december 1913 te Leiden overleden. Als beroep staat in de overlijdensakte vermeld "stoker". Ik vraag me of hij voorkomt in het personeelsregister van de Spoorwegen en of er iets terug te vinden is over zijn doodsoorzaak. Het betreft Dirk Jacobus Minses (Minzes), geboren 13-10-1873 te Maastricht en overleden 16-12-1913 te Leiden. Ik ben benieuwd of er in uw personeelsarchief iets is terug te vinden en hoop dat u mij verder kunt helpen.
Met vriendelijke groet,
Joerie Minses
Reacties (1)
Dienstverlening Geaccepteerde antwoord
Geachte heer Minses,

Ik heb u reeds in ene personnlijke mail bericht dat de in het op onze studiezaal openbaar raadpleegbare deel van de NS personeelsregisters uw betovergrootvader helaas niet voor komt.
Als hij in dienst was geweest van een (voorloper van) de NS zou hij daar (gezien zijn geboortejaar) wel in hebben moeten staan.
U kunt onze correspondent voor genealogisch onderzoek, de heer Janjaap Luijt vragen of hij even in het niet-openbare deel wil kijken.
Het beroep van stoker hoeft overigens niet meteen een dienstverband bij de NS in te houden. In allerlei bedrijven en op schepen w aren ook stokers actief.
  1. meer dan een maand geleden
  2. Spoorwegen
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Gast
Uw antwoord
U mag enquêtes opnemen in uw bericht. De enquête verschijnt dan in uw bericht.
Opties voor stemmen
Captcha
Om de website te beschermen voor bots en andere ongeoorloofde scripts, vragen we u de captcha code in te vullen voor u uw vraag stelt.