Forum Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Forum

Heeft u een vraag? Op ons forum delen gasten kennis en ervaring met elkaar. Ook geven onze medewerkers uit de studiezaal binnen een dag antwoord uw vraag. Zo helpen we elkaar samen verder.

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen we u vragen de gebruiksregels van het forum goed door te lezen. 

Forum van het Utrechts Archief

 1. Ron de Bie
 2. Overige vragen
 3. zondag, 27 januari 2019
Ik wil graag de bedrijfsgeschiedenis van mijn bedrijfje, Kartonnage de Bie, volledig maken en ben nu al enige tijd op zoek naar alle mogelijke informatie omtrent het in Zuilen gestarte cartonnagebedrijf Gebr. de Bie en hun handelsmerk , later ook als bedrijfsnaam gevoerde, Gébie. Het vestigingsadres was lange tijd op de Hoenderstraat 27 met nevenadres Waterstraat 11 te Utrecht. Gebr.de Bie heeft bestaan van 1936 tot 1996, Gébie van +/- 1940 tot +/1951.
Ik heb na veel speuren op internet, museumbezoekjes en rondvragen (nee, bezoek Utr. Archief nog niet gedaan;) ) al aardig wat bij elkaar gesprokkeld maar zou graag het verhaal nog completer maken met bv. verhalen, foto's en producten die werden gemaakt. WIE kan en wil mij verder helpen?? Alles van harte welkom !!
Reacties (4)
Otto Vervaart Geaccepteerde antwoord
Beste Ron,

je zou kunnen gaan zoeken naar archiefstukken over de beurzen van 1947 in toegang 836, N.V. Koninklijke Nederlandse Jaarbeurs te Utrecht. Bij een eerste zoekactie in de inventaris zie ik al vele treffers voor het jaar 1947, wellicht zitten er stukken bij over de specifieke vakbeurs waaraan de gebroeders De Bie deelnamen.

Met vriendelijke groet,

Otto Vervaart, Het Utrechts Archief
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 1
Ron de Bie Geaccepteerde antwoord
Hr. Vervaart,

Fa. Gébie was in 1947 standhouder tijdens de jaarbeurs. Standnr. 3001-3002. Beschikt het Utrechts Archief over meer informatie daarover? foto's bijvoorbeeld?

i.ibb.co/bHRT58T/Img-8974.jpg" alt="https://i.ibb.co/bHRT58T/Img-8974.jpg" />
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 2
ron de bie Geaccepteerde antwoord
Hr. Vervaart,

Dank voor uw reactie....Ik heb het boekje "Utrechtse bedrijven in historisch perspectief" zojuist opgeduikeld via Google en direct besteld. :) Het Utrechts Nieuwsblad digitaalarchief heb ik intussen al behoorlijk uitgeplozen, helaas gaat dit niet verder dan 1967. Komen latere jaargangen ook nog digitaal?
Minimaal een dagje onderzoek in de studiezaal gaat zeker gebeuren dit voorjaar........

Met vriendelijke groeten , Ron de Bie
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 3
Otto Vervaart Geaccepteerde antwoord
Geachte meneer De Bie,

met uw vragen bent u bij ons aan het juiste adres! Het Utrechts Archief bewaart onder andere zaken als hinderwetvergunningen die de gemeente verleende en archieven van de Utrechtse Kamer van Koophandel (o.a. toegang 1826-2 en 4004). U kunt online zoeken naar bouwtekeningen en bouwdossiers; moderne tekeningen kunnen wij helaas niet online tonen. In de gedigitaliseerde afleveringen van het Utrechts Nieuwsblad zag ik al vele treffers voor het bedrijf van uw familie. Er is een gedrukte gids, Utrechtse bedrijven in historisch perspectief. Onderzoeksgids naar bedrijfsarchieven tot 1940, Pauline van Hezik en anderen (red.) (Utrecht 1996), aanwezig in onze bibliotheek, die u kan helpen om allerlei soorten bronnen in onze collecties te raadplegen.

Onze studiezaal aan de Alexander Numankade is geopend van dinsdag tot en met vrijdag van 9 tot 17 uur. Veel succes en plezier met uw onderzoek!

Met vriendelijke groet,

Otto Vervaart
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 4
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Gast
Uw antwoord
U mag enquêtes opnemen in uw bericht. De enquête verschijnt dan in uw bericht.
Opties voor stemmen
Captcha
Om de website te beschermen voor bots en andere ongeoorloofde scripts, vragen we u de captcha code in te vullen voor u uw vraag stelt.