Forum Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Forum

Heeft u een vraag? Op ons forum delen gasten kennis en ervaring met elkaar. Ook geven onze medewerkers uit de studiezaal binnen een dag antwoord uw vraag. Zo helpen we elkaar samen verder.

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen we u vragen de gebruiksregels van het forum goed door te lezen. 

Forum van het Utrechts Archief

  1. Elizabeth
  2. Voorouderplein
  3. woensdag, 01 juli 2020
ROG voor meisjes te Zeist

Via een aantekening op een akte persoonsregistratie, staat vermeld dat mijn oma op 16 jarige leeftijd van 16/9/1937 tot 03/04/1940 op het ROG te Zeist te hebben gezeten. Nu komt mij dit zo ontzettend vreemd voor omdat het niet te rijmen valt met haar levensgeschiedenis. Ik zou graag willen uitzoeken of dit echt waar is en wat hier eventueel aan vooraf is gegaan.

Zijn deze registers online in te zien (ik woon te ver weg om zelf naar Utrecht te komen), waar moet ik beginnen met zoeken en wie kan mij eventueel meer vertellen over dit instituut.

Met vriendelijk groet,
Elizabeth
Reacties (1)
Otto Vervaart Geaccepteerde antwoord
Beste Elizabeth,

bij het Utrechts Archief is een archiefcollectie Rijksinrichtingen kinderbescherming 1858-1977, toegang 20, met als inv.nr. 271 een inschrijvingsregister voor de periode 1928-1944, sinds 2019 openbaar, maar niet gedigitaliseerd. Je zou een verzoek kunnen doen om het te laten nazoeken via een mail aan inlichtingen@hetutrechtsarchief.nl .

Met vriendelijke groet,

Otto Vervaart
  1. meer dan een maand geleden
  2. Voorouderplein
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Gast
Uw antwoord
U mag enquêtes opnemen in uw bericht. De enquête verschijnt dan in uw bericht.
Opties voor stemmen
Captcha
Om de website te beschermen voor bots en andere ongeoorloofde scripts, vragen we u de captcha code in te vullen voor u uw vraag stelt.