Forum Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Forum

Heeft u een vraag? Op ons forum delen gasten kennis en ervaring met elkaar. Ook geven onze medewerkers uit de studiezaal binnen een dag antwoord uw vraag. Zo helpen we elkaar samen verder.

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen we u vragen de gebruiksregels van het forum goed door te lezen. 

Forum van het Utrechts Archief

 1. sharon raaijmakers
 2. Overige vragen
 3. vrijdag, 14 juli 2017
ik zoek mijn voorouders nou heb ik een geboorte akte gevonden van daaruit probeer ik een huwelijksakte te vinden zodat ik zijn ouders weer kan gaan onderzoeken op hoe weet ik op welke bladzijde ik moet zoeken er staat bijvoorbeeld toegansnr 481 aktenr1258 inventarisnr 100-01 want ik krijg een heel boek werk ik neem aand dat ik vanuit deze nrs een bladzijde kan vinden het gaat om hendrick dona geboren op12 11 1822 zoon van hendrick dona en antonia jansen nu wil ik dus weer de naam van zijn vader en geboorteplaats weten ik denk dat ik dat in hun huwelsakte kan vinden maar daar loop ik dus vast ik volg de dona lijn
Reacties (3)
Dienstverlening Geaccepteerde antwoord
Geachte heer Roovers,

Vanuit de Nederlandse privacywetgeving gelden beperkingen op de openbaarheid van archieven . Dat betekent dat het Bevolkingsregister, waarin te vinden is of personen zijn vertrokken (al of niet naar Duitsland) niet openbaar zijn na 1936. Personen die dus in de jaren 40 of 50 zijn vertrokken kunnen we dus niet meer volgen.
Met vriendelijke groeten, Mieke Breij
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 1
roovers Geaccepteerde antwoord
Hoogachtend,
Gelet op discretie waarmee een startend onderzoeker naar zijn of haar voorouders de boer op kan gaan,vraag ik U inhoeverre en zo ja,waar mogelijk,inzage geboden worden kan,daar waar het gaat om emigranten uit de jaren 30 tot 50,vorige eeuw,die,om welke reden dan ook,vroeger danwel later naar Duitsland getrokken zijn.
Gaarne uw expertise in deze,soms delikate vraagstelling.
Met vriendelijke groet,
kees roovers,
nassaustraat 287
5046 nv tilburg.
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 2
Nettie Stoppelenburg Geaccepteerde antwoord
Beste mevrouw Raaijmakers,
Als u in wiewaswie.nl zoekt op het huwelijk van Hendrick Dona en Antonia Jansen vindt u in die huwelijksakte de namen van de ouders. Als er scans zijn van de huwelijksakte, zoekt u op aktenummer. In het geval van het voorbeeld dat u geeft, zoekt u dus naar akte nummer 1258. De nummers van de bladzijden zijn meestal niet aangegeven. Het is soms even klikken en scrollen, maar in de scans vindt u ook hun beroepen en wat verdere gegevens.
Mocht de naam Hendrick Dona of Antonia Jansen geen resultaten geven, zoek dan op spellingvariaties, zoals Hendrik of Henrick of Janssen.
Met vriendelijke groet,
Nettie Stoppelenburg
 1. meer dan een maand geleden
 2. Overige vragen
 3. # 3
 • Pagina :
 • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Gast
Uw antwoord
U mag enquêtes opnemen in uw bericht. De enquête verschijnt dan in uw bericht.
Opties voor stemmen
Captcha
Om de website te beschermen voor bots en andere ongeoorloofde scripts, vragen we u de captcha code in te vullen voor u uw vraag stelt.