Forum Het Utrechts Archief Het Utrechts Archief

Forum

Heeft u een vraag? Op ons forum delen gasten kennis en ervaring met elkaar. Ook geven onze medewerkers uit de studiezaal binnen een dag antwoord uw vraag. Zo helpen we elkaar samen verder.

Om iedereen zo goed mogelijk te kunnen helpen, willen we u vragen de gebruiksregels van het forum goed door te lezen. 

Forum van het Utrechts Archief

  1. André van de Hoef
  2. Spoorwegen
  3. donderdag, 15 februari 2018
Mijn grootvader , A.C. Hoonakker (No 27294), was aan het begin van de oorlog "Hoofdgeleider" , standplaats Utrecht. 22 oktober 1942 kreeg hij, op eigen verzoek, wegens invaliditeit eervol ontslag. Zijn vrouw was kort daarvoor, 14 sept. 1942 overleden. Dat lijkt mede een oorzaak. Zelf is hij vijf jaar later overleden. Hij is meerdere jaren bij ons in huis geweest en was toen nog redelijk actief en is zelfs in 1946 nog hertrouwd.
Kan het zijn dat de op gang komende Joden-transporten een rol gespeeld hebben? Is het meer voorgekomen dat men toen ontslag nam om niet mee te hoeven doen? Hij was zelf 4e generatie Duitser. Dat speelde geen rol meer lijkt me.
Reacties (1)
Dienstverlening Geaccepteerde antwoord
Geachte heer van de Hoef,

Uw veronderstelling is heel aannemelijk, maar over persoonlijke motieven kunnen wij in de archieven helaas niets nagaan.
met vriendelijke groeten,
Mieke Breij
  1. meer dan een maand geleden
  2. Spoorwegen
  3. # 1
  • Pagina :
  • 1


Er zijn nog geen reacties op dit bericht.
Wees een van de eersten om op dit bericht te reageren!
Gast
Uw antwoord
U mag enquêtes opnemen in uw bericht. De enquête verschijnt dan in uw bericht.
Opties voor stemmen
Captcha
Om de website te beschermen voor bots en andere ongeoorloofde scripts, vragen we u de captcha code in te vullen voor u uw vraag stelt.