Bij de overgang naar de nieuwe website zijn we begonnen met het converteren van specifieke registers en databases naar ons collectiebeheersysteem. Dat ging onder andere om de handschriften van Aernout van Buchel, het vluchtelingenregister WOI, de brieven van Belle van Zuylen en de database op de raadsleden van Utrecht. Binnenkort zijn deze bronnen weer online raadpleegbaar. 

Begin maart eerste handschriften online

De overgang naar de nieuwe website was aanleiding om een aantal specifieke registers en databases te converteren naar ons collectiebeheersysteem, zodat ook deze databases in de toekomst goed toegankelijk blijven. Het betreft onder andere de Monumenta-handschriften van Aernout van Buchel, het register van vluchtelingen uit WO I, de brieven van Belle van Zuylen en de database op de raadsleden van Utrecht. 

Er wordt op dit moment nog aan de conversie gewerkt. De verwachting is dat de Monumenta-handschriften van Aernout van Buchel half maart online komen. De overige bronnen (register van vluchtelingen, brieven van Belle en de database op de raadsleden) volgen daarna.

Mocht je in de tussentijd vragen hebben over deze bronnen neem dan contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.