Vanaf 5 september start de tweede ronde van De mooiste affiches van de Jaarbeurs. De affiches uit de eerste ronde worden verwisseld  voor ruim 20 nieuwe, prachtig gedrukte affiches van verschillende ontwerpers uit de 20e eeuw.

100 jaar Utrechts reclamedrukwerk

Precies 100 jaar geleden vond de eerste Jaarbeurs in Utrecht plaats: dé ontmoetingsplek voor de Nederlandse handel en industrie. De Jaarbeurs zette vanaf het begin fors in op reclame: op stations in het hele land lonkten kleurrijke affiches naar potentiële bezoekers. 

Welk affiche is het mooist?

De affiches kunnen maar een bepaalde tijd in de tentoonstelling hangen in verband met de blootstelling aan licht. Daarom zijn er drie rondes. Deel 1 loopt tot en met 3 september. Deel twee loopt van dinsdag 5 september tot zondag 12 november. Voor het derde deel nodigen we alle bezoekers uit om mee te denken. Wat is jouw favoriete poster? Bij onze receptie krijg je drie stickers om in het atelier op je favoriete affiches te plakken. De posters met de meeste stickers worden vanaf dinsdag 14 november tot zondag 21 januari tentoongesteld.