Het project van Het Utrechts Archief op Vele Handen om ruim 30.000 scans uit de bevolkingsregisters uit de periode 1890-1899 te ontsluiten, gaat voortvarend. Er zijn tot nu toe al ruim 15.000 scans ontsloten. 

Schat aan informatie

Meer dan 300 deelnemers telt het project inmiddels.Samen hebben zij vanaf 7 augustus al ruim 15.000 scans ontsloten. In de bevolkingsregisters van de stad en provincie Utrecht vindt u veel interessante gegevens over Utrechters. Zo staat nauwkeurig geregistreerd wie op een bepaald moment op welk adres woonde, hoe de gezinssamenstelling eruit zag, welke kerk werd bezocht en zelfs welk beroep men uitoefende. Dat maakt de bevolkingsregisters tot een schat aan informatie over de stad Utrecht.

Meedoen?

De bevolkingsregisters van de stad Utrecht (1890-1899) beslaan bijna 30.000 scans. Wilt u meedoen? Via  www.velehanden.nl kunt u vanuit huis de historische documenten indexeren op de namen, geboortedata en geboorteplaatsen. Ervaring in het ontsluiten van historische bronnen is niet nodig. Uw werkzaamheden worden beloond met punten die u kunt inwisselen voor een boek over de Utrechtse geschiedenis.