Vrjidag 9 november vond in Het Utrechts Archief de presentatie plaats van een plan voor een enorm stadsfeest in 2022. Dan viert de stad Utrecht namelijk haar 900e verjaardag. 

Utrecht Marketing presenteerde  in Het Utrechts Archief, mede namens de initiatiefnemers van de Stichting Utrechtse Feesten, de hoofdlijnen van het Plan van Aanpak voor de viering van Utrecht 900 Jaar in 2022. Wethouder Anke Klein van de gemeente Utrecht, hoogheemraad Bernard de Jong van hoogheemraadschap De Stichtse Rijnlanden en gedeputeerde Mariëtte Pennarts van de provincie Utrecht namen het plan in ontvangst. Het mott wordt ‘vieren, verbinden én vooruitkijken.’

Lees hier het plan voor Utrecht 900 jaar. 

Gedurende heel 2022 zijn er activiteiten en festiviteiten. Nu al hebben vijftig bedrijven, instellingen en organisaties aangegeven dat ze willen mee doen. De 900e verjaardag van de stad vindt officieel plaats op 2 juni 2022. Precies 900 jaar geleden gaf keizer Hendrik V de stad stadsrechten. Deze stadsrechten worden sinds jaar en dag bewaard in Het Utrechts Archief.

IMG 4294
Presentatie van het plan 900 jaar Utrecht op vrjidag 9 november.