Eind 2018 hebben we een hele set notariële akten online gezet. Het gaat in totaal om 6903 akten uit de periode 1609-1811. Een waardevolle toevoeging voor onderzoekers.

Het jachtterrein voor genealogen is daarmee weer wat uitgebreid. In totaal gaat het om 6903 akten, waarvan de meesten uit de laat 18e en vroeg 19e eeuw en de rest uit de 17e eeuw stammen. Het overgrote deel van de aktes is in kleur gescand. Zoals voor alle notariële akten geldt, zijn alle scans online in te zien en te downloaden.

>> Ga naar de notariële akten

Stad Utrecht en daarbuiten
De notarissen die deze akten opstelden waren gevestigd in de stad Utrecht, maar hun klantenkring kwam overal. Naast veel gegevens over de stad Utrecht, komt u dus ook veel gegevens over andere dorpjes en steden tegen in Utrecht tegen. 

Aan het ontsluiten van deze akten hebben onze vrijwilligers afgelopen jaar hard gewerkt, waarvoor we hen veel dank verschuldigd zijn. Binnenkort starten we een nieuw project op de crowdsource website Vele Handen, waarbij iedereen vanuit huis mee kan helpen om de notariële akten uit de periode 1780-1811 toegankelijk te maken. Vindt u het leuk om mee te helpen? Houd dan onze nieuwsbrief en onze site in de gaten.