In 2018 werden onze tentoonstellingen en activiteiten weer goed bezocht! We kijken terug op een mooi jaar met tentoonstellingen en evenementen als Utrecht op film, Perkament in stukken en de Nacht van de Utrechtse geschiedenis. En ook voor 2019 hebben we mooie plannen. Wat staat er op de planning voor ons publiekscentrum? Een korte vooruitblik.  

Heropening publiekscentrum - najaar 2019

In het najaar openen we een compleet vernieuwd bezoekerscentrum. We nemen onze bezoekers en leerlingen mee op een verrassende ontdekkingstocht door de Utrechtse geschiedenis, waarbij het archief op magische wijze tot leven komt. Verbinding, verrassing, nostalgie, sfeer en hét verhaal van Utrecht staan centraal. We lichten aanstaande zondag alvast een tipje van de sluier op tijdens de Nieuwjaarsduik

Expositie Rampjaar 1672 - najaar 2019

2019 is het jaar van de Gouden Eeuw. Maar wist je dat er in de Gouden Eeuw ook een heus rampjaar plaatsvond? Vooral in Utrecht en omstreken hadden inwoners te maken met een economische recessie, armoede, branden, gijzelingen, verwoestingen en plunderingen... Welke impact had dit op de Utrechters en wat zien we er nu nog van terug? In de expositie belichten we een ander verhaal van de Gouden Eeuw dat je tot nu toe kent.

Duik in de Utrechtse geschiedenis - 4 x per jaar

Een nieuw concept: een gezellige middag waarin we samen met publiek en speciale sprekers inzoomen op interessante thema's uit de Utrechtse geschiedenis. Met muziek, film en mooie collectiestukken. 

Nacht van de Utrechtse Geschiedenis - najaar 2019

De 2e editie van de Nacht van de Utrechtse Geschiedenis is een feit! Iedereen is welkom om zich een nacht lang onder te dompelen in hét verhaal van de Utrechtse geschiedenis. 

Wil je op de hoogte blijven van onze activiteiten en evenementen? Meldt je dan hier aan voor onze nieuwsbrief!