De genealogische data op onze website zijn weer flink aangevuld, namelijk met persoonsvermeldingen die zijn opgetekend in Utrechtse begraafboeken uit de periode 1623-1811. 

Tussen 1623 en 1811 werd het overlijden van personen in de stad Utrecht in allerlei soorten begraafboeken genoteerd. Het best bewaarde register is dat van de zogeheten Momboirkamer (weeskamer). De gegevens werden onder meer gebuikt om begrafenisrechten te kunnen innen en voogden voor minderjarigen te benoemen. De inschrijvingen in deze registers van de stad Utrecht vormen hierdoor een belangrijke bron voor onderzoek naar uw voorouders.

>>> Zoek in de toegevoegde begraafinschrijvingen van de stad Utrecht 1623-1811.

Welke data vindt u in deze registers? 

  • de naam van de overledene en wie hij of zij achterlaat
  • vaak zijn er adressen vermeld
  • de kerk waar de overledene is begraven
  • de naam van de bidder of doodgraver van de kerk die aangifte deed van het overlijden
  • de kosten van de begraafrechten, deze geven aan hoe arm of rijk iemand was. Vaak staat bijvoorbeeld vermeld: pro deo (voor niks).

U vindt de begraafinschrijvingen door in de zoekingang personen de bron 'begraafinschrijving' aan te vinken. We voegen hiermee ruim 140.000 inschrijvingen toe aan alle gegevens rondom dopen, trouwen en begraven in de provincie Utrecht (1579-1811). Bekijk hier van welke plaatsen we doop-, trouw- en begraafinschrijvingen we online hebben staan. 

Een scan van twee pagina's uit een begraafboek van de stad Utrecht.
Een scan van twee pagina's uit een begraafboek van de stad Utrecht.