Houd je van geschiedenis en vind je het leuk om te puzzelen? Doe je wel eens onderzoek in bronnen en wil je zelf kunnen lezen wat daar staat? Goed nieuws: in 2020 starten we met een nieuwe cursus paleografie voor beginners! 

Wat wordt er behandeld?

In deze cursus voor volwassenen leer je oud handschrift te lezen. In een groep van maximaal 15 deelnemers ga je aan de slag met het ontcijferen van oude bronnen. De teksten komen uit Utrechte familiearchieven, uit doop-, trouw- en begraafboeken en oude notariële archieven.

Cursusdata:

Er zijn drie bijeenkomsten: 

  • donderdag 20 februari - 19.00 tot 20.30 uur
  • donderdag 27 februari - 19.00 tot 20.30 uur
  • donderdag 5 maart - 19.00 tot 20.30 uur

Locatie

De cursus vindt plaats op de locatie Studiezaal & depot aan de Alexander Numankade 199. 

Kosten

Deelname aan de cursus Paleografie voor beginners (start) kost € 45,-. 

Aanmelden

Je kunt je aanmelden je op te geven via deze link naar de agenda. Je krijgt meteen een bevestiging van ons. Daarna kun je zelf de kosten overmaken op rekeningnummer NL66 RABO 0123881641 t.n.v. Het Utrechts Archief, onder vermelding van 'Paleografiecursus 2020 Beginners (start)'. We willen je vragen dit zo snel mogelijk te doen. Mocht je graag een factuur willen, dan kunnen we die voor je opmaken.

Ben je al wat geoefend in paleografie maar wil je nog verder puzzelen? Doe dan mee met de cursus 'Paleografie voor beginners (vervolg)'.