Vrijetekst-sidebar:

Praktische info

Duur
3 uur

Prijs
€200 per groep (maximaal 40 studenten)

Locatie
Het Utrechts Archief
Hamburgerstraat 28
3512 NS Utrecht

Utrecht verder ontdekken?

Bij het afnemen van een educatieprogramma bij Het Utrechts Archief, ontvang je 20% korting op een educatieprogramma bij de Domtoren.

Wat is erfgoedonderwijs en hoe zet je dat in in jouw (toekomstige) onderwijspraktijk? Met die vragen gaan studenten aan de slag tijden de workshop Erfgoedonderwijs in Het Utrechts Archief. De workshop sluit aan bij lerarenopleidingen voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs.

In de workshop staan vragen centraal als: Wat is erfgoedonderwijs? Waarom zou je jouw klas uit het klaslokaal halen om lokaal erfgoed te gaan ervaren? Wat is de toegevoegde waarde van een museumbezoek? Wat kun je als leerkracht zelf doen om (lokaal) erfgoed de klas in te krijgen? En welke onderwerpen kies je voor je erfgoedlessen?

Wat ga je doen?

Tijdens de workshop Erfgoedonderwijs komen de leraren in opleiding langs in onze Expo aan de Hamburgerstraat. Onze educator vertelt hoe Het Utrechts Archief lessen voor het PO en VO in een (museale) erfgoedomgeving ontwikkelt. Daarnaast gaan de studenten zelf de Expo in om een aantal van deze lessen (gedeeltelijk) te ervaren. Zo dompelen we hen actief onder in het erfgoedonderwijs. We sluiten af met wat tips over hoe je als docent zelf (lokaal) erfgoed de klas in kunt halen.

Voor wie?

De workshop sluit aan bij lerarenopleidingen voor zowel het primair als het voortgezet onderwijs. Te denken valt aan de lerarenopleiding basisonderwijs (PABO), Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs (ALPO), Opleiding Leraar Geschiedenis tweedegraads, Master Geschiedenis: educatie en communicatie en de master Leraar Voorbereidend Hoger Onderwijs, richting Geschiedenis en Maatschappijleer.

Educatie in Het Utrechts Archief

In de Expo van Het Utrechts Archief staat het verleden van Utrecht centraal. We hebben ruim negen eeuwen aan geschiedenis om uit te kiezen en bieden een breed scala aan educatieprogramma's voor het primair en voortgezet onderwijs. Onze erfgoedlessen zijn gericht op activerend leren. We zetten meerdere zintuigen in om het verleden tot leven te laten komen; leerlingen leren bij ons door te doen en door te ervaren.

Contact avatar

Vragen of reserveren?

Meer informatie over onze scholenprogramma’s of wil je een rondleiding met de klas reserveren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren van maandag t/m donderdag.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 030-286 66 82