Vrijetekst-sidebar:

Praktische info

Duur
60-90 minuten

Prijs
€75 per groep (maximaal 16 studenten)

Locatie
Het Utrechts Archief
Hamburgerstraat 28
3512 NS Utrecht

Utrecht verder ontdekken?

Bij het afnemen van een educatieprogramma bij Het Utrechts Archief, ontvang je 20% korting op een educatieprogramma bij de Domtoren.

Voor studenten die Nederlandse les volgen is een bezoek aan Het Utrechts Archief een mooie aanvulling op hun kennismaking met hun (nieuwe) woonplaats. Het Utrechts Archief is het geheugen van de stad en regio Utrecht. In onze Expo nemen we de studenten mee door ruim negen eeuwen Utrechtse geschiedenis.

De rondleiding 'Ontdek 900 jaar Utrecht' is speciaal ontwikkeld voor taalklassen. De studenten onderzoeken het stadsrecht, worden (kort!) opgesloten in onze rechtbankcellen en maken een koetsrit door Utrecht in 1674. Als klap op de vuurpijl komen enkele archiefstukken tot leven en vertellen zij zélf aan de studenten wat een archief is en waarom het nou eigenlijk de moeite waard is om 900 jaar oude stukken perkament te bewaren.

Indien de studenten al wat verder zijn in hun kennis van het Nederlands (vanaf B1 niveau) zoeken we de verdieping op door de studenten zelf een nieuw stadsrecht te laten maken. Want als zij nu zelf een stadsrecht zouden schrijven, wat moet daar dan in komen te staan? Welke rechten zouden ze dan eisen? Wat vinden ze nu belangrijk? En welke plichten voor de inwoners van de stad horen hier volgens de studenten bij?

Contact avatar

Vragen of reserveren?

Meer informatie over onze scholenprogramma’s of wil je een rondleiding met de klas reserveren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar tijdens kantooruren van maandag t/m donderdag.

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • 030-286 66 82